TOK İPEKTEN SES, DURU İCRA, TANGOLAR VE ORKESTRA…

0

MEHMET ÖZKAYA VE ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ORKESTRASI KONSERİ.

Türk müziğinin doğru, yerinde, abartısız olarak orkestra müziğine uyarlanması çalışmalarıyla bilinen TRT kökenli ses sanatçısı Mehmet Özkaya, Eskişehir’de kapsamlı bir projeyle sahneye çıkıyor.

Özkaya, Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde Eskişehir Büyükşehir Belediye Orkestrası eşliğinde 25 Mart akşamı 18 eserden oluşan bir Türk tangoları konseri verecek.Repertuar Fehmi Ege, Necdet Koyutürk ve Necip Celal Andel’in eserlerinden seçildi.

Seslendirilecek tangoların orkestrasyonu, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanı Yusuf Gençay tarafından yapıldı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Orkestrası’nı orkestranın müzik direktörlüğünü yürüten Burak Tüzün yönetecek.

Mehmet Özkaya, kurduğu akademideki faaliyetlerini “sonsuz eğitim çalışması” olarak tanımlıyor.

BUGÜNÜN SENFONİK TÜRK MÜZİĞİ ÖNCÜLERİNDEN…

Sanatçı Mehmet Özkaya, Türk müziğinin klasik icralarının yanısıra orkestrasyon çalışmalarıyla da öne çıkan bir isim. “Senfonik Türk Müziği Konseri”, “Çağdaş Müzik Orkestrası Konseri”, “Aşk Mevsimi” adlı albüm çalışmaları gerçekleştiren Mehmet Özkaya, çeşitli Türk Sanat Müziği albümlerinde de solist olarak yer aldı.

Özkaya, konser ve albüm çalışmalarıyla birlikte İstanbul’da kurduğu Mehmet Özkaya Akademi Stüdyo’yu yönetiyor. Kurumda müziğin çeşitli dallarında şan ve enstrüman derslerinin yanısıra DJlik, sunuculuk ve diksiyon dersleri veriliyor ve profesyonel kayıt imkanı sunuluyor.

Konserin provaları sırasında yapılmış bir kaydı aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.