EDCTOTO situs toto
Cemil Çiçek: ’50+1 ciddi problem çıkarıyor, gelecekte de çıkaracak’ – Kent Ekranı
9.4 C
Türkiye
Salı, Ekim 22, 2024
Ana Sayfa Gözden Kaçmasın Cemil Çiçek: ’50+1 ciddi problem çıkarıyor, gelecekte de çıkaracak’

Cemil Çiçek: ’50+1 ciddi problem çıkarıyor, gelecekte de çıkaracak’

0

Cemil Çiçek: ’50+1 ciddi problem çıkarıyor, gelecekte de çıkaracak’

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oy şartına ilişkin olarak, “Anayasa toplantısında 50+1’in hem bugün hem de gelecekte önemli sıkıntılara sebebiyet vereceğini ve Türkiye’yi bir kaosa sürükleyeceğini söyledim yine söylüyorum. Bu sözlerim iktidar ya da muhalefet yanlısı değil. Söylediğim cümleler gayet açık. 50+1 ciddi problem çıkarıyor. Gelecekte de çıkaracak.” açıklamasını yaptı.
Çiçek, Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin’e konuştu.

 

Çiçek, Cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oy şartına ilişkin olarak şunları söyledi;

Bu sistem (yüzde 50+1) doğru olmamıştır, bugün de gelecekte de sıkıntı çıkarır.  Şahıslardan ayrı söylüyorum. Hiç gerek yoktu. Daha farklı bir sistem olabilirdi. Vakit de geçti ama kimsenin kimseyle görüştüğü de yok.”

“50+1 bu memlekette üstesinden gelemeyeceğimiz sorunlara karşı karşıya kalmamıza neden olabilir. İki tarafa da çağrı yapıyorum: Bu sistemin neresi doğru, neresi yanlış? İş tutmayla, sistemden yaşanan sıkıntıları ayırt ettiğimizde gri alan oluşur. O zaman da grup toplantıları rahatlar. Çünkü her salı günü karşılıklı sınır ötesinden top atışları yapılıyor. Kuru kuruya sistem tartışması olmamalı.”

  • situs togel
  • 77rabbit 98tiger 76kbett idr666 88cash apikbet88 pktoto ladangtoto 77rabbit 33hbet 66kbet nagaforwin