3000’de hepimiz birer Mindy olacağız ! Peki, Mindy de kim?
Uzmanlar, 3000 yılında nasıl görünebileceğimize dair bir fikir veren ‘Mindy’ adlı bir model oluşturdular.
İşte Mindy’in temel anatomik özellikleri ;
Kambur duruş
Pençe şeklinde eller
Geniş bir boyun
İkinci bir çift göz kapağı
Mindy, teknolojinin vücudumuzu nasıl etkilediğini görselleştirmenin bir yolu olarak Toll Free Forwarding tarafından yaratıldı .
“Akıllı telefonların, dizüstü bilgisayarların ve diğer teknolojilerin tutarlı kullanımı nedeniyle vücudu fiziksel olarak değişen geleceğin bir insanını yaratmak için bir 3D tasarımcıyla çalışmadan önce, konuyla ilgili bilimsel araştırma ve uzman görüşü sağladık” denildi.
Yıllarca akıllı telefonlarımıza veya bilgisayar ekranlarına bakmak, modele göre kambur duruşa neden olacak.
Bu arada, akıllı telefonlarımızı sürekli olarak kavradıktan sonra ellerimiz kalıcı olarak pençe şeklini alacak.
Toll Free Forwarding’e konuşan Med Alert Help’ten Dr Nikola Djordjevic şunları söyledi: ‘Telefonlarımızı tutma şeklimiz, belirli temas noktalarında gerginliğe neden olabilir – kübital tünel sendromu olarak bilinen “metin pençesine” neden olabilir.’
İnsanlar, “metin pençesi”nin yanı sıra “akıllı telefon dirseği” de yaşayabilir – bir cihazı tutarken kolun tipik olarak konumlandırılmasından kaynaklanan 90 derecelik kalıcı bir açı.
Dr Djordjevic, “Dirseği uzun süre bükük tutmak – çoğu zaman telefonunuzu tutarken – dirseğin arkasındaki siniri gerebilir ve üzerine baskı uygulayabilir” dedi.
New York-Presbiteryen Orch Omurga Hastanesinden Dr. K. Daniel Riew, “Bilgisayarda çalışırken veya telefonunuza bakarken, başınızı dik tutmak için boynun arkasındaki kasların kasılması gerekir” dedi.
‘Aşağıya ne kadar çok bakarsanız, başınızı yukarıda tutmak için kasların o kadar çok çalışması gerekir.’
‘Bu kaslar, akıllı telefonlarımıza ve tabletlerimize yukarıdan bakmaktan veya çalışma günümüzün çoğunu bilgisayar başında geçirmekten aşırı derecede yorulabilir ve ağrıyabilir.’
‘Bekleyebileceğimiz diğer grotesk özellikler arasında daha kalın bir kafatası ve daha küçük bir beyin ile ışığa aşırı maruz kalmayı önlemek için ikinci bir göz kapağının var olacağı
Kasun Ratnayake, “İnsanlar aşırı ışığa maruz kalmayı önlemek için daha büyük bir iç göz kapağı geliştirebilir veya göz merceği, gelen mavi ışığı engelleyecek, ancak yeşil, sarı veya kırmızı gibi diğer yüksek dalga boylu ışıkları engellemeyecek şekilde evrimsel olarak geliştirilmiş olabilir” dedi.