4’ncü İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali 30 Ekim’de başlıyor.

0

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin  Kültürlerarası Sanat Derneği iş birliği ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile düzenlediği festival bu yıl “İzmir Kültür Yolu Festivali”  kapsamında gerçekleşecek.

Festival çerçevesinde, ulusal ve uluslararası yarışmalar ile yarışma dışı bölümler yer alacak.

2023-2024 yapımı uzun metrajlı kurmaca ya da belgesel filmlerin katılacağı ulusal ve uluslararası yarışmaların yanı sıra, yılın En İyi Dizi Film Müziklerinin bestecileri de ödüllendirilecek.

Ulusal Yarışmada En İyi Film ve yönetmeni, Jüri Özel Ödülü, En İyi Oyuncu, En İyi Besteci, En İyi Film Şarkısı, En İyi Ses Tasarımı ödüllerini; Uluslararası Yarışmada En İyi Film, Jüri Özel Ödülü ve En İyi Film Müziği ödüllerini kazananlar ile TV Dizi Müziği Ödülleri’nde iki kategoride -açık kanallar ve dijital platformlarda gösterilen yapımlar arasında- En İyi Dizi Film Jenerik Müziği ve En İyi Dizi Şarkısı ödüllerini kazanan bestecilere “Kristal Flamingo” ödülleri verilecek.

Vecdi Sayar’ın direktörlüğünü yaptığı festivalde, Uluslararası Yarışma, Ulusal Yarışma, Özel Gösterimler, Onur Ödülü, Kültürlerarası Sanat Başarı Ödülü, Yaşam Boyu Başarı Ödülleri ile “İki Ustadan İki Film”, “Anılarına”, “Sinemamızdan Portreler”, “Sınır Tanımayan Yönetmenler”, “Üç Kıtadan Üç Film”, “Müzik ve Yaşam”, “Her Yaştan Çocuklar İçin” bölümleri yer alıyor.

İstinyePark Renk Sinemaları, Elhamra Sineması, Fransız Kültür Merkezi  ve İzmir Sanat’taki tüm film gösterimleri ve söyleşilere katılım ücretsiz olacak.

4’ncü İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali 3 Kasım’da sona erecek.

Ayrıntılı Bilgi: bilgi: www.kultursanat.izmir.bel.tr/