Lübnan’da bu kez de el telsizleri patlatıldı!

0

Lübnan’da bu kez de el telsizleri patlatıldı!

İsrail’in Hizbullah’ın kullandığı çağrı cihazlarıyla dün Lübnan çapında yaptığı teşkilat mensuplarına yönelik toplu suikastlerin ardından ülkenin çeşitli yerlerinde bugün de aynı anda patlamalar oldu.

Adlarının açıklanmasını istemeyen Hizbullah yetkililerine göre, bu defa örgütün  kullandığı el telsizleri patlatıldı.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta dünkü saldırıda ölen bir çocuğun ve bir Hizbullah mensubunun cenaze töreni sırasında patlamalar oldu. Patlamaların walkie-talkie olarak da bilinen el telsizlerinde meydana geldiği belirtildi. Bu olayın ardından Lübnan’ın çeşitli yerlerinden patlama haberleri gelmeye başladı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı 1 kişinin öldüğünü 100 kişinin yaralandığını açıkladı.

Hizbullah’ın kendi iç haberleşmesi için cep telefonu yerine kullandığı pager diye de bilinen çağrı cihazları dün aynı anda patlatılmış, 12 kişi ölmüş 2,800 kişi yaralanmıştı. Toplu suikastın İsrail istihbarat teşkilatı Mossad tarafından organize edildiği belirtilmişti.

Bugünse kısa mesafeli haberleşmelerde kullanılan el telsizlerinin patlatılmasıyla, Hizbullah’ın veya Hizbullyah elemanlarının dünkü olayın ardından gereken önlemleri almadıkları elektronik cihaz kullanmaya devam ettikleri anlaşıldı.

Ayrıca bugün patlatılan el telsizlerinin de  5-6 ay önce tedarik edilip dağıtıldığı belirlendi.