Lübnan’da esrarengiz patlamalar! Hizbullah görevlilerinin çağrı cihazları infilak etti. 8 kişi öldü. Yüzlerce yaralı var. 

0

Lübnan’da esrarengiz patlamalar! Hizbullah görevlilerinin çağrı cihazları infilak etti. 8 kişi öldü. Yüzlerce yaralı var. 

Başta başkent Beyrut’un güneyi olmak üzere Lübnan’ın çeşitli yerlerinde Hizbullah görevlilerinin taşıdığı çağrı cihazları hemen hemen aynı anda patladı. Yerel saatle 15.45’te meydana gelen olayda 8 kişi öldü. Hizbullah’ın askeri sıhhiyecileri de dahil olmak üzere 2,750 Hizbullahçı yaralandı. Yaralılardan 200’ünün durumunun ağır olduğu bildirildi. 

Bir Hizbullah yetkilisi yaşanan olayın İsrail’le çatışmalar başladığından bu yana meydana gelen en büyük güvenlik zafiyeti olduğunu söyledi.

Yaralanmalar genellikle ellerde, pantolon ceplerinin bulunduğu sol veya sağ baldırlarda, yüzde ve gözlerde oluştu.

Harhangi bir can kaybı rapor edilmedi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı bütün sağlıkçıların bağlı oldukları hastanelere gitmelerini istedi.

Çağrı cihazlarının patlamasıyla yaralananlar arasında İran’ın Beyrut Büyükelçisi Müşteba Amani de bulunuyor. 

Lübnan medyası, hastanelerin acil servislerindeki koşuşturmaların yanısıra pazar yerlerinde, market kasalarında veya market içlerinde ya da sokakta meydana gelen patlamaların ve yaralanmaların güvenlik kamerası görüntülerini de yayımlıyor.

Lübnan’nın yanı sıra Suriye’de benzer olayların meydana geldiği bildirildi. 

Lübnan’da Hizbullah mensuplarının kısa haberleşme ve acil durumlar için kullandığı “pager” diye bilinen çağrı cihazlarının toplu olarak yeni satın alındığı ve dağıtıldığı belirtiliyor.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah kısa bir süre önce cep telefonları taşımamaları konusunda teşkilat mensuplarını uyarmıştı. 

Sorulduğunda İsrail yetkilileri olayla ilgili her hangi bir yorumda bulunmadılar.

Adlarını vermeyen Hizbullah yetkilileri ise İsrail’i işaret ediyor.