FBI: “Trump’a yönelik suikast girişimiydi”

0

FBI: “Trump’a yönelik suikast girişimiydi”

Eski başkan, Cumhuriyetçi Parti Başkan adayı Donald Trump kendi tesisinde golf oynarken gizli servis ajanlarının ateş açmasına neden olay Federal Soruşturma Bürosu FBI’a göre açık bir suikast girişimi.

Donald Trump Pazar günü Florida West Palm Beach’teki tesisinde golf oynadığı sırada silah sesleri duyulmuştu.

Olaydan sonra Trump’I korumakla görevli gizli servis ajanlarının eski başkanın bir kaç yüz metre ötesinde mülk sınırına yakın çalıların arasından bir silah namlusunun uzandığını gördükleri ve o yöne ateş ettikleri anlaşıldı.

Alınan bilgilere göre, şüpheli, AK 47 (Kalaşnikov) saldırı tüfeğini ve diğer eşyasını bırakarak olay yerinden uzaklaştı ve aracına binerek kaçtıktan sonra yakalandı.

Zanlı Ryan Wesley Routh.

Şüphelinin, Hawaii’den 58 yaşındaki Ryan Wesley Routh olduğu belirlendi. Kimliğinin belirlenmesinin ardından zanlının Kuzey Carolina’daki evinde arama yapıldı.

Trump olaydan sonra destekçilerine gönderdiği e-posta mesajında “Hiçbir şey beni yavaşlatmayacak. Asla TESLİM OLMAYACAĞIM” diye yazdı.

Şüpheli Ryan Routh’un 2022 yılında Rusya’nın işgalinden sonra destek amacıyla Ukrayna’ya gittiği, gönüllü savaşçı olmak için başvurduğu ama yaşından ötürü reddedildiği ortaya çıktı.

Donald Trump’a iki ay önce Pennsylvania’da bir suikast girişimi olmuş, saldırganın tüfeğinden çıkan kurşun eski başkanı sağ kulağından yaralamış, suikastçı öldürülmüştü.