EDCTOTO situs toto
Almanya’dan göçmen kararı. Yardımlar kesiliyor, OHAL geliyor – Kent Ekranı
23.4 C
Türkiye
Çarşamba, Eylül 18, 2024
Ana Sayfa Dünya Almanya’dan göçmen kararı. Yardımlar kesiliyor, OHAL geliyor

Almanya’dan göçmen kararı. Yardımlar kesiliyor, OHAL geliyor

0

Almanya’ya yasa dışı göç devam ederken, artan şiddet olayları hükümeti zorlamaya başladı. Solingen saldırısının ardından göçmen karşıtı politika yürüten partilerin oylarında patlama görüldü ve iktidardaki Sosyal Demokrat-Yeşiller ve Liberaller üzerindeki baskı arttı. Kırmızı- Sarı ve Yeşil koalisyon, kaçak göçmen politikası yüzünden anketlerde çoğunluğu yitirdi, bir sonraki seçimde hezimet görünüyor.

Bunun için hükümet, muhalefetle de bir konsensus arayışında… Ana muhalefet partisi CDU lideri Friedrich Merz, Başbakan Scholz ile 70 dakika görüştü ve Cumhurbaşkanı Steinmeier’in de katıldığı görüşmede, artık bazı önlemlerin alınmasının şart olduğuna değinildi. Olağanüstü Hal ilanı gündeme geldi. OHAL ile, AB’nin ve Brüksel’in denetimi dışında önlemler alınacak.

Bild Gazetesi’ndeki bilgilere göre, hükümetin ilk planı, kaçaklara maddi yardımların kesilmesi yönünde. Bunlara minimum sosyal hizmet sağlanacak. Sadece yatacak yer, ekmek ve yiyecek, sabun ve kişisel hijyen malzemeleri verilecek.

Bu kişiler, Almanya’ya ayak basar basmaz ayda kişi başı 375 Euro nakit yardımı ve diğer hakları almaya başlıyordu. Çok çocuklu bir kaçak ailesinin eline net 2500 Euro yardım veriliyor ve ilticaları kabul edilince bu rakam, diğer ödemelerle birlikte 5000 Euro’yu aşıyordu.

Sınır dışılar kolaylaşacak ve hızlandırılacak. Başka AB üyesi ülkelerden Almanya’ya gelmiş olanların yaklaşık 100 bini Türk. Bir çoğunun işlemleri sürüyor.

İlk işlemleri tamamlananlar ve haklarında karar verilip Almanya’dan sınır dışı edilmesi gereken tam 242 bin 642 kaçak var ve 13 bin 523’ü de Türk vatandaşı. Haklarında sınır dışı kararı verilenlerin 10 bin 340’ı Suriyeli ve aralarında Solingen katili de bulunuyordu.

 

  • situs togel
  • EDCTOTO ROGTOTO ROGTOTO ROGTOTO ROGTOTO SAPITOTO SAPITOTO situs toto macau situs toto rtp live slot ROGTOTO
    77rabbit 98tiger 76kbett idr666 88cash apikbet88 pktoto ladangtoto 77rabbit 33hbet 66kbet nagaforwin
    
    hacklink