Ege Yanıyor! Urla’da Urla’da 440 konutluk site tahliye edildi. Bolu’da da yangın! 

0

Ege Yanıyor! Urla’da Urla’da 440 konutluk site tahliye edildi. Bolu’da da yangın! 

İzmir başta olmak üzere Manisa, Aydın, Muğla ve Bolu’da başlayan orman yangınları farklı noktalarda devam ediyor.

Bolu’da sabah saatlerinde havadan müdahale tekrar başlarken İçişleri Bakanı Yerlikaya, Uşak’ın Eşme ilçesinde incelemelerde bulundu. Urla’da 440 konutluk site tahliye edildi.

İzmir Valisi Süleyman Elban, yaptığı açıklamada Urla ilçesindeki yangının 440 konutluk siteyi tehdit ettiği için sitenin tahliye edildiğini ifade etti. İzmir Valisi Elban açıklamasında “Ekipler hızlı müdahale etmesine rağmen belli oranda yangın maalesef yayıldı. Bölgede 440 konuttan oluşan bir yazlık site var, bu site dışında herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmiyor” dedi. Vali Elban, İzmir  Karşıyaka’daki yangına müdahalenin sürdüğünü dün akşam Menderes  ilçesinde de bir yangının başladığını, Tire ve Bayındır’daki yangınların ise tamamen kontrol altına alındığını belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Urla’daki yangınla ilgili “Urla ilçemizde akşam saatlerinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle çok hızlı bir şekilde yayılan Balıklıova İltur sitesi yangını siteye ulaşmadan müdahale edilerek önlenmiştir ” dedi.