Meteoroloji’den sıcak hava uyarısı

0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Kuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey yönlü rüzgarlara karşı vatandaşları uyardı.

Hava sıcaklığının güney ve batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden (MGM) yapılan değerlendirmelere göre, ülkenin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Sinop, Samsun ve Ordu çevreleri ile Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimlerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında ise ülke genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Güney ve batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

MGM’nin değerlendirmesinde Marmara ve Kuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz kıyılarında etkili olması beklenen rüzgar sebebiyle vatandaşlara dikkatli olması çağrısı yapıldı.

İlgili Haber:

🌤️16 Ağustos/Bölgelerde ve Denizlerde Hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Kuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey yönlü rüzgarlara karşı vatandaşları uyardı