Kansere yol açan kimyasallardan korunmak için salatalık ve elma gibi yiyeceklerin kabuklarını soymak gerekiyor.

0

Kansere yol açan kimyasallardan korunmak için salatalık ve elma gibi yiyeceklerin kabuklarını soymak gerekiyor.

Meyve ve sebzeleri yemeden önce yıkamak birçok evde yaygın bir uygulamadır.

Ancak yeni araştırmalar, bunun ürünlerinizdeki potansiyel olarak zararlı pestisitleri (kimyasal) ortadan kaldırmak için yeterli olmayacağını öne sürüyor.

Çin’deki Anhui Tarım Üniversitesi uzmanları, diğer testlerin tespit edemediği kimyasal izlerini tespit etmek için son derece hassas bir film kullandılar.

Elma, salatalık ve karides, pirinç gibi diğer yiyeceklerle yapılan testler, yiyecekleri yıkamakla karaciğer kanserine yol açan pestisit izlerinin ortadan kalkmadığını gösterdi .

Bilim insanları, bulgularının meyve ve sebzeleri yıkamanın yeterli olmadığına dair kanıt sunduğunu belirterek, bunun yerine elma ve salatalık gibi yiyeceklerin soyulmasını öneriyor.

Nano Letters dergisinde yayımlanan makalede  şu sonuca varıldı: ‘Meyvelerden pestisit yutma riski, soyma dışında basit bir yıkama ile önlenemez.

‘Soyma işleminin, meyvenin epidermisinde ve epidermale yakın posasında bulunan pestisitlerin tehlikelerini etkili bir şekilde önleyebileceğine ve dolayısıyla pestisitlerin yutulma olasılığını azaltabileceğine inanıyoruz.’