SOSYAL MEDYADA SESLERİNİ DUYURAN GENÇLER: #fsmrahatsız Etiketiyle Eylem yapıyor.

0

SOSYAL MEDYADA SESLERİNİ DUYURAN GENÇLER: #fsmrahatsız Etiketiyle Eylem yapıyor.

Eğitimin çok önemli olduğunu biliyoruz, sadece mesleki kazanım değil kişisel gelişim olarak da bireyin hayatına katkıları yadsınamaz. Eğitim bu kadar önemliyken ancak eğitime aynı ölçüde değer verilmezken ekonomik krizin arşa çıktığı şu zamanlarda da eğitim sorunlarından bahsetmemek olmazdı. Ekonomik krizlerle zaten muzdarip olan öğrenciler okullardaki maddi giderlerden de şikayetçi ve bazı talepleri var. Gerek devlet gerek özel okullarda ve üniversitelerde farklı sorunlarla karşılaşmak mümkün. Her sorunu göremesek de görebildiklerimizi göstermek lazım diye düşünüyorum. Bu konuda bir grup öğrenciye ses olmak adına şu haberi paylaşmak isterim. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğrencileri bir eylem başlattı. Ve üniversitenin yaptığı yüzde yüz zamlara karşı bazı talepleri var. Sorunlarının görünür olmasını isteyen bu gençlerimizin isteği ise şu:

“Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi 2023-2024 dönemi yaz okulu fiyatlarını AKTS başı 2500₺ olarak belirledi. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi 2010 yılında kurulan sosyal bilimler, hukuk, sivil havacılık ve kabin hizmetleri, mimarlık ve mühendislik gibi bir çok alanda eğitim veren bir üniversite. Altı vakfın bir araya gelerek kurduğu üniversite Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı bir okul. Vakıf üniversitesi olması nedeniyle birçok öğrenci tarafından tercih edilen üniversitede bu yıl öğrencilerin gündeminde yaz okulu fiyatları var. Öğrencilerin aktarımına göre geçen yıl 1250₺ olan yaz okulu AKTS başı ücret bu yıl %100 zamlanarak 2500₺ seviyesine çıktı. Henüz resmi duyurusu yapılmayan yeni yaz okulu ücreti alınan bilgilere göre mütevelli heyeti tarafından onaylandı. Bu hafta içi duyurulması beklenen yeni ücret tarifesi ile öğrencilerin yaz okulunda alabileceği AKTS sayısının 16 AKTS olduğu düşünüldüğünde dudak uçuklatan bir meblağ ortaya çıkmakta. Nitekim bu şekilde 16 x 2500₺ olarak hesap edildiğinde 40.000₺ gibi bir fiyatı bulması kaçınılmaz görünüyor. Öğrenciler sosyal medya platformu X’te etiket çalışması başlatarak seslerini okul yönetimine duyurmak için harekete geçti. #fsmrahatsız etiketi ile başlatılan hastag(etiket) çalışması seslerini duyurmak için bir araç oldu ve bu konuda da destek bekliyorlar.

Üniversitelerinin idari ve akademik kadrosu ile daima uzlaşı içinde götürdükleri karar alma sürecini perçinlemek adına harekete geçtiğini belirten öğrenciler, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Şimşek ve okul mütevelli heyetinin,  taleplerine kayıtsız kalmayacağını ümit etmekteler.”

Öğrenciyi müşteri olarak gören ve onları sosyal medyada hak aramaya itenlere sözümüz; öğrenci odaklı çözüm üretmeleridir. Zaten eğitimini zor şartlarda sürdürmeye çalışan öğrenciler bir de bu dertlerle uğraşmak zorunda bırakılmamalılar. Hiç değilse batmakta olan bir geminin batmasını hızlandırmayalım. Gelin ülkenin yarınki sahiplerine kulak verelim.. Ne güzel kelimelerimiz var, bakın: Zorlaştırmayalım… Kolaylaştıralım…

Hatice GÖRGEÇ/Tiyatro Eğitmeni

Hatice GÖRGEÇ/kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 5 Temmuz 2024

Yazarın Tüm Yazıları