☁️6 Temmuz/Bölgelerde ve Denizlerde Hava durumu

0

☁️6 Temmuz/Bölgelerde ve Denizlerde Hava durumu

İstanbul

Hava durumu; Çok bulutlu 21/30

Nem; % 52-88

Rüzgar; 29 (km/sa)

Bölgelerimizde Hava
Marmara Parçalı ve çok bulutlu, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile İstanbul’un kuzey kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güney kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
Ege Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzey ve kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.
Akdeniz Parçalı ve az bulutlu, Isparta, Burdur, Osmaniye çevreleri ile Hatay’ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
İç Anadolu Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Eskişehir dışında) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güney ve doğu kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.
Batı Karadeniz Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Orta ve Doğu Karadeniz Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Ordu ve Giresun çevreleri ile Samsun’un doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.
Doğu Anadolu Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi ile Van ve Hakkari’nin doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Güney Doğu Anadolu Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.
Denizlerimizde Durum
Genel Durum Doğu Karadeniz’in batısı ile Orta Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.
Karadeniz Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeybatıdan, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren kuzeydoğudan, doğusu batı ve güneybatıdan 3 ila 5, yer yer 6; Doğu Karadeniz’de batı ve güneybatıdan, batısı ile gece saatlerinde geneli kuzeybatıdan 3 ila 5, yer yer 6, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren batısı 7 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yer yer 2,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta; kuvvetli yağış anında zayıf.
Marmara Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra 6 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, zamanla 2,0 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.
Ege Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra güneyi 7; Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra kuzeyi 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, güneyinde yer yer 2,5 m; Görüş: İyi.
Akdeniz Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Doğu Akdeniz’in doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Akdeniz’de batı ve kuzeybatıdan, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra güneybatıdan 3 ila 5, Antalya Körfezi ile öğle saatlerinden sonra geneli 6; Doğu Akdeniz’de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 yer yer 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yer yer 2,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.