SUİKAST GİRİŞİMİNDE AĞIR YARALANAN SLOVAKYA BAŞBAKANI’NIN DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR

0

Uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Slovakya Başbakanı Robert Fico, ameliyat edildi. 5 saat süren ve iki tıp ekibinin yürüttüğü, 5 kurşun yarasına müdahele edilen ameliyattan sonra yapılan açıklamada, Başbakan Fico’nun durumunun “stabil ama çok ciddi” olduğu açıklandı. Yerel basına göre yoğun bakımdaki Başbakan Robert Fico’nun bilinci açık.

Başbakan Robert Fico, Handlova kasabasındaki kültür merkezinde yapılan bakanlar kurulu toplantısından sonra halkla bir araya geldiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırgan çok yakından başbakana 5 kez ateş etmişti.

Slovak medyasına göre, saldırgan 71 yaşında eski bir özel güvenlik görevlisi. Adı, JurajCintura. Saldırgan ayrıca 3 şiir kitabının yazarı ve Slovak Yazarlar Derneği üyesi bir siyasi aktivist.

Slovakya İçişleri Bakanı, saldırının siyasi amaçlı olduğunu belirtti.

Olay 5,4 milyon nüfuslu ülkedeki siyasi kutuplaşmayı yeniden gündeme getirdi. Nitekim Slovak Başbakan Yardımcısı, muhalefet partilerini eleştirdi ve muhalefeti Başbakan Fico’yu “canavar gibi” göstermekle suçladı.  Hükümeti oluşturan koalisyon üyesi partiler saldırının sorumlusunun muhalefet ve eleştiri dozunu sürekli yükselten medya olduğunu öne sürüyorlar. Muhalefete göreyse sorumlu toplumu kamplara bölen hükümet politikası.Siyasi analistler, Slovakya Başbakanı’na yönelik suikast girişiminin, Avrupa kıtası çapında giderek daha da hararetli hale gelen genel kutuplaşmanın bir göstergesi olduğunu belirttiler.

Slovakya Başbakanı Robert Fico, popülist sağ bir koalisyonun liderliğini yapıyor.

İlgili Haber:

📽️ SLOVAKYA BAŞBAKANI FİCO’NUN UĞRADIĞI SİLAHLI SALDIRI ANININ GÖRÜNTÜLERİ