İstanbul:Taksi arttı,domates ucuzladı!

0

İstanbul:Taksi arttı,domates ucuzladı!

İstanbul Ticaret Odası, İstanbul’da Ağustos ayında fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı.

İTO’nun verilerine göre, İstanbul’da Ağustos ayında fiyatı en çok artan taksi ücreti olurken, en çok ucuzlayan ürün ise fiyatı yüzde 17,16 azalan domates oldu.

Ağustosta karşılaştırma listesinde yer alan 242 ürünün 156’sının perakende fiyatı arttı. 7 ürünün fiyatı düştü, 79 ürünün fiyatı ise aynı kaldı.

Ağustosta toplu taşımaya yapılan zam, İstanbul enflasyonunda etkili oldu. Zam şampiyonları listesinde ulaşım ücretleri ilk sıralarda yer aldı. Yüzde 75’lik zam taksi ücretini ağustos ayının zam şampiyonu yaptı. Toplum taşımaya yapılan zam taksi ücreti gibi vapur, metro, dolmuş ve otobüs ücretlerini fiyatı en çok artan ürünler listesine soktu.

Gıdada fiyatı en çok artan ürün yüzde 59 ile taze fasulye oldu. Zeytinyağı yüzde 35’lik artışla, ekmekle yüzde 28’lik yükselişle listeye girdi. Pamuklu kumaşın fiyatı yüzde 46 arttı.

Fiyatı en çok düşen ürün ise yüzde 17 ile domates oldu. Salatalık yüzde 5,6, yaş üzüm yüzde 5, kavunun fiyatı yüzde 2,8 düştü. Otel konaklama ücretleri de yüzde 4,2 azaldı.