Site icon Kent Ekranı

Güney Kore’nin yetkileri elinden alınan Devlet Başkanı serbest bırakıldı.

Güney Kore’nin yetkileri elinden alınan ve tutuklanan Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol salıverildi. 

Yoon, alıkonulduğu merkezden çıkarken çevredeki destekçilerini selamlamak için aracından inerek bir süre yürüdü. Daha sonra makam aracına binerek konvoyla birlikte başkanlık sarayına gitti. 

Güney Kore’de 3 Aralık’ta beklenmedik bir şekilde sıkıyönetim ilan ederek, meclis çalışmalarını ve hükümeti fesheden, medyaya sansür kararnamesi çıkaran Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol’a karşı muhalefet milletvekilleri harekete geçmişti. Engellemelere rağmen Güney Kore Meclisi’nde oturum gerçekleştiren milletvekilleri, Yoon’un girişimini engellemiş, yetkilerini askıya almış ve bazı iktidar milletvekillerinin de katkısıyla yargılanması sürecini başlatmıştı. 

Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol bu süreçte soruşturma bürosu merkezine götürülmüş, savcılar tarafından suçlanmış ve tutuklanmıştı.

Güney Kore’de başkent Seul Bölge Mahkemesi, Devlet Başkanı Yoon’un bir gün önce tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Böylece Yoon, mahkeme kararından bir gün sonra da salıverildi. 

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol’un davası Anayasa Mahkemesi’nde görüşülüyor. Yüksek mahkeme görevden alınmasını onaylarsa karardan 2 ay sonra seçmenlerin oylarıyla cumhurbaşkanı seçimi yapılacak.

Exit mobile version