Site icon Kent Ekranı

Bu herşeyi değiştirebilir: Havadaki kirliliği yakıta dönüştüren cihaz üretildi.

Araştırmacılar, güneş ışığını güç kaynağı olarak kullanarak, karbondioksiti doğrudan havadan çekip sürdürülebilir yakıta dönüştüren bir reaktör geliştirdi.

Cambridge Üniversitesi, güneş enerjisiyle çalışan reaktör sayesinde fotosentezden ilham alarak, karbondioksiti araba yakıtına dönüştürüyor.

Bilim insanları havadaki kirliliği çekerek otomobil ve uçaklar için doğrudan yakıta dönüştürebilen, güneş enerjisiyle çalışan bir cihaz geliştirdi.

Cambridge Üniversitesi’nden bir ekibin yaptığı yeni reaktör, fotosentezden ilham alarak atmosferik karbondioksiti (CO2) sentez gazına dönüştürmek için kablo ya da bataryaya ihtiyaç duymuyor.

Araştırmacılar, reaktörün iklim krizine yeni bir çözüm sunarak mevcut Karbon Yakalama ve Depolama (KYD) teknolojilerine bir alternatif sağladığını söylüyor.

Cihaz, özel filtreler aracılığıyla geceleri havadaki CO2’yi emerek ve ardından gün içinde güneş ışığını kullanarak kimyasal bir reaksiyon başlatıp bunu, benzine alternatif olabilecek sentez gazına dönüştürerek çalışıyor.

Sentez gazı, kimyasallar ve farmasötik ürünler üretmek için de kullanılabilirken, kullanım kolaylığı uzak yerlerde yaşayan ve çalışan kişilerin kendi yakıtlarını üretmesine olanak tanıyabilir.

Exit mobile version