ABD’de 14 eyalet, Elon Musk’ın Hükümet Verimliliği Departmanı (DOGE) yöneticiliğini “anayasaya aykırı” bularak Trump ve Musk’a dava açtı. Dilekçede, Musk’a verilen yetkinin “sınırsız ve kontrolsüz” olduğu belirtilerek, bu durumun kuvvetler ayrılığına aykırı olduğu savunuldu.
ABD Başkanı Donald Trump’ın göreve gelir gelmez, milyarder iş insanı Elon Musk’ı Hükümet Verimliliği Departmanı’nın (DOGE) başına geçirmesi ve Musk’a hükümet kurumlarına erişim yetkisi veren kararnameyi imzalamasına tepkiler büyüyor. ABD’de 14 eyalet, milyarder Elon Musk’ın Hükümet Verimliliği Departmanı’nın (DOGE) yöneticisi olmasının “anayasaya aykırı” olduğu gerekçesiyle Musk’a ve ABD Başkanı Donald Trump’a dava açtı.
The Hill gazetesinin haberine göre, New Mexico, Arizona, Michigan, California, Connecticut, Hawaii, Maryland, Massachusetts, Minnesota, Nevada, Oregon, Rhode Island, Vermont ve Washington eyaletleri Trump, Musk ve DOGE’ye karşı dava açtıklarını duyurdu.
Öte yandan, Musk, sahibi olduğu X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada son dönemlerde Trump’ın başkanlık kararnamelerine karşı açılan davalara tepki gösterdi. Musk, “Herhangi bir yerdeki herhangi bir yargıç, her başkanlık eylemini her yerde durdurabiliyorsa demokraside yaşamıyoruz demektir.” değerlendirmesinde bulundu