Hindistanlı milyarder 91 milyon sterlinlik mirasını köpeğine, uşağına ve aşçısına bıraktı

0

Hindistan’ın ünlü iş insanı ve Tata Group’un eski başkanı Ratan Tata, mirasının büyük bir kısmını köpeği Tito’ya bıraktı. Tata, vasiyetinde Tito’nun “sınırsız bakımla” yaşaması için gerekli önlemlerin alınmasını istemişti. 86 yaşında hayata veda eden iş insanı, ardında yaklaşık 91 milyon sterlinlik bir miras bıraktı.

Tata’nın mirasından sadece Tito değil, onun bakımını üstlenen uşak Konar Subbiah ve aşçısı Rajan Shaw da yararlanacak. Yakın arkadaşı Suhel Seth, bu mirasın sadece bir servet beyanı değil, aynı zamanda hayattayken kendisine destek olanlara bir minnettarlık ifadesi olduğunu belirtti. Seth, “Bu cömertlik, onu tanıyanlar için şaşırtıcı değil” dedi.

Bu adım, Hindistan’da geleneksel aile mirası anlayışına uymaması için dikkat çekti. Genellikle varlıklarını aile üyelerine bırakan Hintli iş insanları, servetlerini köpeklerine veya yardımcılarına vermekten kaçınıyor. Tata’nın bu kararında, yalnızca ailesinin değil, uzun yıllardır yanında olan dostlarının da yer aldığı görülüyor.Play Video

Hayatını hayvan sevgisine adamış olan Tata, Tata Group’un merkezindeki kapıcıları, sokak hayvanlarını asla kovmamaları için uyarmıştı. Hayvanlarla olan bu derin bağı, Tito’ya miras bırakmasıyla bir kez daha gözler önüne serildi.

Ratan Tata, uzun yıllar boyunca Tata Group’u küresel çapta saygın bir marka haline getirdi. Babası tarafından kurulan dev şirketler grubunu 1991 yılında devralan Tata, Hindistan’da serbest piyasa reformları dalgasının da rüzgarını arkasına alarak salt çelik ve tuz sektörlerinden lüks otomobil markalarına kadar geniş bir alana yayılmasını sağladı.

Tata’nın vizyonu, 2008 yılında Jaguar ve Land Rover gibi dünyaca ünlü İngiliz markalarını bünyesine katarak adından söz ettirdi.