Kent Ekranı

Z kuşağına yönelik mesajlaşma uygulaması DAZE, 4 Kasım’da kullanıma giriyor.

Genç nesile yönelik yeni bir uygulama olan Daze, önümüzdeki haftalarda resmi lansmanından önce çevrimiçi olarak şimdiden dalga yaratıyor. Ve henüz piyasaya sürülmemiş olsa da, gönderilerin binlerce, hatta milyonlarca görüntülenme aldığı TikTok’ta şimdiden 100.000’den fazla takipçiye ulaştı.
Popüler mesajlaşma platformlarını tahtından indirmekle tehdit eden Daze, 4 Kasım’da resmen kullanıma sunulmadan önce yaklaşık 156 bin kişilik bir bekleme listesine sahip.

Kurucu Willem Simons, TechCrunch’a yaptığı açıklamada , “Daze ile hedefimiz, iMessage, WhatsApp vb. ile rekabet edebilecek, özellikleri tam bir mesajlaşma uygulaması yapmak, aynı zamanda gerçekten eğlenceli ve yaratıcı özellikler sunmaktı.” dedi .

Daze, arayüz, mesajlaşmaya serbest biçimli bir yaklaşım getiriyor; tıpkı bir Instagram Hikayesi oluşturmaya benzer şekilde, uygulama kullanıcıların tek tip mesaj baloncukları yerine metin yerleşimi, yazı tipleri ve renklerle denemeler yapmasına olanak tanıyor.

Simons, “Hızlıca bir mesaj yazıp gönder tuşuna basabilir veya mesajı sohbetin herhangi bir yerine sürükleyebilirsiniz,” dedi. “Kullanımı kolay ve kullanışlı, ancak aynı zamanda çok özgür ve kısıtlamasız.”

Daze, uygulamanın estetiğine hayran olan teknoloji meraklısı nesil arasında da ilgi odağı olacak gibi görünüyor.

Exit mobile version