Kent Ekranı

Sürekli burnu akan 20 yaşındaki adamın beyninin dışarı fırladığı ve ‘sızdığı’ anlaşıldı.

Suriyeli kimliği belirsiz hasta,  başından aldığı bir darbeden beri  sürekli burun akıntısı , baş ağrısı  ve nöbetlerle mücadele ediyordu .

Basit bir soğuk algınlığı belirtisi  olduğunu düşündüğü şeyin , beyni ve omurgayı koruyan beyin omurilik sıvısı (BOS) olduğu ortaya çıktı. 

Ayrıca beyninin bir kısmı burnunun üstünden dışarı doğru çıkıyordu.

Sorun , adamın altı yıl önce geçirdiği bir araba kazasıyla başladı.

Baş ağrısı, nöbetler ve burnundan sürekli sümük akmasına neden olan bir kafa travması geçirmesine rağmen tıbbi tedavi görmemeyi tercih etti.

Beyin taramaları yapan doktorlar, adama travmatik ensefalosel teşhisi koydu . Bu, beyin dokusunun kafatasındaki açıklıklardan -bu durumda burun boşluğundan- dışarı çıkmasıyla oluşan bir rahatsızlık.

Yırtıkların onarılması ve daha fazla sızıntının önlenmesi için açıklığın kapatılması için cerrahi müdahale gerekiyordu.

20 yaşındaki Suriyeli hasta, İngiltere’de araba kazası sonrası hastaneye getirildiğinde yaralarına yönelik ilk müdahaleyi reddetti. 

İki ay sonra kontrole geldiğinde, MR’da hala aynı sorun vardı, bu nedenle tekrar ameliyat önerildi.

Bu kez hasta kabul etti ve beyin cerrahı, burun boşluğundan sızan doku ve maddeyi ait olduğu yere geri koymak için bir operasyon gerçekleştirdi.

Doktor ayrıca hasarlı beyni onardı ve kırılan kafatasının tabanını yeniden yapılandırmak için tıbbi sınıf çimento ve yapıştırıcı kullandı.

Hasta iyileşti ve iki gün sonra evine gönderildi.

İki ay sonra yapılan kontrol MR’da ensefaloselin tamamen kapandığı ve şişkinliğin neden olduğu hasarın geri döndüğü görüldü.

Adamın ayrıca baş ağrısı, burun akıntısı ve nöbetleri de ortadan kalktı.

Daily Mail

Exit mobile version