📽️ Piyanist, besteci Kubilay Kan’ın 2 eseri “Fyodor İvanoviç Şalyapin” konservatuvarında seslendirildi. .

0

Kubilay Kan’ın Piyano için bestelediği 2 klasik müzik eseri Moskova’ daki “Fyodor İvanoviç Şalyapin” konservatuvarı piyano bölümü repertuarına seçilmişti.

Kubilay Kan, söz konusu seçimden dolayı; “Türk besteci olarak çok büyük mutluluk ve gurur duyduğumu belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

Kan’ın eserinin ilk icrası F.İ.Şalyapin konservatuvarında “ Avrasya Bestecileri “ konseri bünyesinde gerçekleşecekti.

Fyodor İvanoviç Şalyapin

Kubilay Kan ( Müzisyen, şarkıcı, piyanist, besteci, trompetist, aranjör)

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Nefesli Sazlar ve piyano lisans bölümünü 1995 yılında birincilikle  bitirdi.

Dünyanın sayılı müzisyenleri arasında yer alan Prof. Aydın Esen’den caz dersleri alan Kubilay Kan, Wynton Marsalis, Herlin Riley, Scott Henderson ve daha pek çok caz müzisyeniyle jam-session ortamlarında aynı sahneyi paylaştı.

Kubilay Kan, Fatih Erkoç , Aşkın Nur Yengi , Ayşegül Aldinç dahil olmak üzere bir çok sanatçının sahne müzisyenliğini yaptı

1998 yılında Fransız hükümetinin vermiş olduğu bursla Strasbourg’ ta Fransız müzisyenler ile çalışmalar yaparak başarılı bir de konser albümü çıkaran Kubilay Kan, Türkiye’yi  şarkıcı-piyanist-besteci-aranjör olarak Fransa ‘da başarı ile temsil etti.

Öğrenimine yurt dışında devam etmeye karar veren sanatçı, 1999 yılında kendi besteleriyle katıldığı Berklee College of Music okulunun Paris ‘te açmış olduğu dinletide, özel ‘European Scholarship For International Students’ bursunu alarak Amerika’daki Berklee College Of Music ‘de ‘Music Production and Contemporary Writing’ bölümüne girmeye hak kazandı. 

Berklee’deki Music Production and Contemporary Writing bölümündeki eğitimi boyunca piano dalında Prof.Frank Carlberg ,orkestrasyon sınıfında Dan Moretti ve Bernardo Hernandez ,vocal alanında da Anne Pecham,Gabrielle Goodman ve Adriana Balic gibi önemli eğitmenlerle birlikte çalışma fırsatı buldu.

2003 yılında Türkiye’ye dönen sanatçı, farklı konseptlerdeki orkestralarıyla birlikte geniş ve çeşitli müzik türlerinden oluşan ‘World Müzik’ repertuarıyla Türkçe, İngilizce, Fransızca ve İspanyolca dillerinde Yabancı ve Türkçe pop, müzikal, jazz, latin tarzlarında parçaları vokal ve enstrümantal formatlarda yorumladığı programlarıyla sahne yaşamına devam etmektedir.

Sanatçının, şimdiye dek 7 solo piyano albümü yayınlandı.