Lübnan’da Nasrallah’ın olası haleflerinden biri öldürüldü mü? 

0

Lübnan’da Nasrallah’ın olası haleflerinden biri öldürüldü mü? 

Reuters haber ajansının haberine göre, öldürülen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın yerine geçmesi muhtemel isimlerden Haşim Safieddin’den haber alınamıyor.

Reuters, Lübnanlı bir güvenlik kaynağına dayandırdığı haberinde Safieddin’le 4 Ekim Cuma gününden beri temas kurulamadığını bildirdi.

Abd merkezli Axios adlı internet haber portalına göre, İsrail Beyrut’un güneyine yönelik olarak 3 Ekim Perşembe günü yaptığı hava saldırısında Haşim Safieddin’i hedef aldı.

Hizbullah Safieddin’in akıbeti konusunda herhangi bir açıklama yapmadı.

Öldürülen lider Hasan Nasrallah’ın kuzeni olan Haşim Safieddin Hizbullah’ın liderliğine en güçlü aday olarak gösteriliyor. Safieddin Hizbullah’ın Yürütme Konseyi’nin başkanlığını yapıyor. Haşim Safieddin aynı zamanda Hizbullah’ın askeri operasyonlarını idare eden Cihad Konseyi’nin de üyesi.

Safieddin, Nasrallah gibi, Hazreti Muhammed’in soyundan geldiğini ortaya koyan siyah kavuk takıyor.

Bu arada, İsrail 5 Ekim Cumartesi akşamı ve gecesi Hizbullah’ın yerleşim yeri olan Beyrut’un güneyindeki Dahiyeh semtini şimdiye kadar görülmemiş yoğunlukta bombaladı.

İsrail’in bu saldırılarda Beyrut Havalimanı yakınlarını da bombaladığı belirtiliyor.

Lübnan’da son iki hafta içinde yapılan İsrail saldılarında 1,400 kişi can verdi.

İsrail Gazze’deki saldırılarını da yoğunlaştırdı.  Gazze’nin merkez bölgesinde bulunan Deyr El Balah mülteci kampındaki camiye yönelik hava saldırısında yerel muhabirlerin verdiği bilgiye göre 19 Filistinli öldü.

İsrail’in Gazze’nin kuzeyine yönelik yoğun bombardımanı ve kara harekatı da bölgeden gelen dikkat çekici bilgiler arasında