İsrail Lübnan’daki kara operasyonunda kayıplar veriyor; Beyrut’un kalbini bombalıyor.

0

İsrail Lübnan’daki kara operasyonunda kayıplar veriyor; Beyrut’un kalbini bombalıyor.

İsrail Ordusu, tampon bölge oluşturmak için Lübnan’ın güneyinde başlattığı kara harekatında 8 askerinin öldüğünü duyurdu.

Açıklamaya göre, Hizbullah’ın çarşamba günü yaptığı iki saldırıda 7 İsrail askeri öldü. İsrail Ordusu’nun Lübnan’ın güneyindeki kara harekatında daha önce de bir komando yüzbaşı ölmüştü.

Yapılan açıklamaya göre, İsrail güney Lübnan’da 3 tugay bulunduruyor.

Lübnan’a yönelik hava saldırıları da devam ediyor. İsrail bu kez Beyrut’un merkezinde Baçhura semtindeki bir apartmanı hedef aldı. Lübnan Parlamentosu’nun yakınlarındaki binaya yapılan ve yapının bir bölümünün hasar gördüğü saldırıda 6 kişinin öldüğü açıklandı.

İsrail, Beyrut’un güneyindeki Hizbullah’ın yerleşim yeri olarak bilinen Dahiyeh semtine yönelik bombardımanı da sürdürdü.

Beyrut’ta yaşayan Birleşmiş Milletler Lübnan Koordinatörü X’ten yaptığı paylaşımda “Beyrut’ta uykusuz bir gece daha” diye yazdı. BM yetkilisi Jeanine Hennis-Plasschaert, “Aralıksız patlamalar şehri sarsıyor. Uyarı sirenleri çalmıyor. Bir sonraki hedef hangi bina bilinmiyor” dedi.

Bu arada güney Lübnan’daki Bint Jibel kasabasının belediye binası da İsrail savaş uçaklarınca bombalandı. İsrail Ordusu, binanın Hizbullah tarafından kullanıldığını ve yapıda mühimmat depolandığını iddia ederek olayda 15 Hizbullahçının öldürüldüğünü açıkladı.