Kent Ekranı

Araştırma; Kahve, kalp ve beyin için ‘iyilik’ kaynağı .

Araştırma; Kahve, kalp ve beyin için ‘iyilik’ kaynağı .

Yapılan araştırmalarda günde iki veya üç fincan kahve içen kişilerin kalp hastalığı , felç veya tip 2 diyabet  riskinin daha düşük olduğu ortaya çıktı .

Çin’deki Soochow Üniversitesi’ndeki uzmanlar, 37 ila 73 yaş aralığındaki 500 bin İngiliz vatandaşının verilerini kullandı.

Günde iki ila üç fincan arası orta düzeyde kahve içenlerin , hiç kahve içmeyenlere göre iki veya daha fazla kardiyometabolik hastalığa yakalanma olasılığının yarı yarıya daha az olduğunu buldular .

Bunlar kalp krizi , felç , tip 2 diyabet , insülin direnci ve yağlı karaciğer hastalığı gibi ciddi ancak önlenebilir hastalıklardı .

Klinik Endokrinoloji ve Metabolizma Dergisi’nde yayınlanan araştırmada, insanların günde 200 ila 300 mg kafeini diğer yiyecek veya içeceklerden tüketmeleri durumunda benzer faydalar elde ettikleri de bulundu .

Baş yazar Dr. Chaofu Ke şunları söyledi: “Bulgularımız, orta düzeyde kahve veya kafein alımının geniş kapsamlı faydaları olabileceğini vurguluyor.

Kahve çekirdekleri sağlığa yararlı polifenollerle doludur ve geçmişte yapılan araştırmalar bu içeceğin birçok tıbbi fayda sağladığını göstermektedir.

Yapılan araştırmalar sonucunda kalp ve karaciğeri koruyabildiği,  bunama ve bazı kanser türlerinin riskini azaltabildiği ortaya çıktı.”