İsrail, Lübnan’a yönelik günlük bombardıman yapıyor. Lübnan’dan Suriye’ye göç başladı. 

0

İsrail, Lübnan’a yönelik günlük bombardıman yapıyor. Lübnan’dan Suriye’ye göç başladı. 

İsrail, Lübnan’daki “Hizbullah hedeflerini” bombalamaya 29 Eylül Pazar günü de devam etti. Bölgedeki görgü tanıkları İsrail savaş uçaklarıyla yapılan bombardımanın “kesintisiz” olduğunu belirttiler.

Bombalanan yerler arasında Beyrut’un bazı mahalleleri de var.

Bu arada Hizbullah cumartesi günü örgütün önde gelen komutanlarından Nail Kavuk’un öldürüldüğünü doğruladı. Nail Kavuk, Hizbullah’ın Önleyici Güvenlik Konseyi Başkanı’ydı ve Merkez Konseyi’nin de üyesiydi.

Bu arada İsrail, 27 Eylül Cuma günü yapılan ve lider Hasan Nasrallah’ın öldürüldüğü saldırıda Hizbullah’ın üst düzey 20 yöneticisinin öldürüldüğünü açıkladı. Öldürülenler arasında Hizbullah’ın güney cephesi komutanı Ali Karaki’nin de bulunduğu belirtiliyor.

Lübnan Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, ülkede son 2 hafta içinde 1,000 kişi öldü; 6,000 kişi de yaralandı.

İsrail’in Hizbullah hedeflerine yönelik olarak Lübnan’a yaptığı hava saldırıları yüzünden ülkede Yaklaşık 120,000 kişi yerinden oldu. O arada Suriye’ye göç başladı. Son 2 hafta içinde Lübnan’dan Suriye’ye 80,000 kişinin göç ettiği belirtiliyor. Lübnan, Suriye’deki iç çatışmalardan sonra en fazla Suriyeli göçmenin barındığı ülke konumunda.