situs toto
İsrail ve Hizbullah arasında karşılıklı saldırılar yoğunlaştı. – Kent Ekranı
Kent Ekranı

İsrail ve Hizbullah arasında karşılıklı saldırılar yoğunlaştı.

İsrail ve Hizbullah arasında karşılıklı saldırılar yoğunlaştı.

İsrail’in Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki bir “hedefe” yaptığı saldırının ardından Hizbullah, İsrail içlerine yoğun ve kapsamlı roket ve drone saldırısı gerçekleştirdi.

İsrail Ordusu, Hizbullah’ın Hayfa bölgesine 150’ye yakın roket, drone ve güdümlü füze fırlattığını bunların önemli bir bölümünün Demir Kubbe savunma sistemiyle imha edildiğini ancak imha edilemeyenlerin 20 kişinin yaralanmasına, özellikle Kiryat Bialik adlı yerleşim yerinde evlerin hasar görmesine neden olduğunu bildirdi.

İsrail, ayrıca Hizbullah’ın söz konusu baraj saldırısına karşılık olarak Lübnan içindeki füze rampalarını ve haberleşme sistemlerini ve diğer hedefleri bombaladığını açıkladı.

Hizbullah ise İsrail’e son saldırısında yeni füzeler kullandığını, çağrı cihazları ve el telsizleri patlatılarak yapılan saldırıya misilleme olarak Hayfa’daki Rafael savunma şirketinin tesislerini vurduklarını duyurdu.

İsrail 20 Eylül Cuma günü Beyrut’un güneyindeki yoğun nüfuslu bir bölgedeki 8 katlı apartmanı hava saldırısıyla bombalamıştı. İsrail Ordusu, apartmanın bodrum katında Hizbullah komutanları ve savaşçılarının toplantı yaptığını bildirmişti. Lübnan yetkilileri saldırıda 45 kişinin öldüğünü açıklamışlardı. Hizbullah ise saldırıda savaşçılarının yanısıra üst düzey komutanlardan İbrahim Akil’in öldüğünü duyurmuştu.

Abd’nin 1983’te Beyrut’taki Amerikan Büyükelçiliği’nin bombalanmasından sorumlu görülen İbrahim Akil başına konan 7 milyon dolar ödülle Birleşik Devletler’in en çok arananlar listesindeydi.

Bu arada, bölgede en güçlü haber ağına sahip Katar merkezli uluslararası haber kanalı El Cezire televizyonunun Batı Şeria Ramallah’taki ofisine İsrail askerleri tarafından baskın düzenlendi. Çok sayıda İsrail askerinin silahlarıyla katıldığı baskında El Cezire’nin bürosu 45 gün süreyle kapatıldı.

El Cezire kanalının İsrail’deki yayın operasyonları da Mayıs 2024’te Başbakan Benyamin Netanyahu’nun emriyle yasaklanmıştı.