Kent Ekranı

Hizbullah Lideri İsrail’in elektronik saldırılarını kınadı: “Saldırılar katliamdı.”

Hizbullah Lideri İsrail’in elektronik saldırılarını kınadı: “Saldırılar katliamdı.”

Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah, İsrail’in örgüte yönelik olarak önce çağrı cihazlarını ardından da el telsizlerini patlatarak yaptığı ölümcül teknolojik saldırıların savaş suçu veya en azından savaş ilanı olabileceğini söyledi.

Nasrallah, söz konusu saldırıların ardından ilan edilen ve merakla beklenen konuşmasını yaptı. Televizyondan seslenen Hizbullah Lideri, saldırıların masum insanları öldürdüğünü belirtti.

Hasan Nasrallah, dün Hizbullah’ın kullandığı el telsizlerinin patlatılmasıyla yapılan saldırıda 25 kişinin öldüğünü, Salı günü örgütün çağrı cihazlarının patlatılması sonucu ise 12 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Nasrallah , ölenlerin Hizbullah’ın resmi yetkilileri olmadığını bildirdi.

İsrail Başbakanı ve Savunma Bakanı’nı kasteden Hizbullah Genel Sekreteri, Hizbullah“Netanyahu ve Gallant’a söylüyorum; Gazze’deki İsrail saldırganlığı durmadan Lübnan cephesi durmayacak” diye konuştu.

İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmalar yüzünden  Lübnan sınırına yakın bölgede yaşayan 60 bin İsrailli ülkenin tahliye edilmişti.

Hizbullah Lideri bu duruma değinerek söz konusu onbinlerce İsraillinin evlerine dönemeyeceklerini söyledi.

Bu arada Nasrallah konuşurken İsrail Hizbullah hedeflerine savaş uçaklarıyla saldırdı. Ayrıca uçaklar yine Hizbullah Lideri konuşurken Lübnan üzerinde alcaktan uçuşlar yapıp ses bariyerini aştılar ve patlamalar oluşturdular.

Exit mobile version