Kediname 38; Kedi Kadın

0

Kediname 38; Kedi Kadın

Bir zamanlar kariyer yapmayı planlayan utangaç bir çalışanken, işyeri entrikaları serüveni sonunda adeta terminatöre dönüşen bir kadın öyküsü Kedi Kadın. Hemen bir not: iş ortamınızda kendi halinde görünen bir hatunu eziklemeye kalkışıyorsanız bu ibretli hikaye köprüden önceki son çıkışınız olabilir.

Patience Philips, aslında duygularına bağımlı, biraz histerik bir grafikerdir. Yalnız hatunun isminin anlamına dikkat; sabır, tolerans. Hani karşı taraf kredilerini tüketene kadar tırnakları içeride bekleyen.

Çalıştığı şirket de yaşlanmayı engelleyen ultra teknolojik bir ürünü piyasaya sürmeye hazırlanmaktadır. Şirket, iç yapısı itibarı ile kurtlar sofrasına dönüşmüştür. Kulislerle kaynayan ortamdaki kirli meselelerden haberdar olan Patience, bu büyük sorumluluğunun altında ezilmek üzeredir. Defalarca ölümden döndükten sonra Patience yepyeni bir hayata başlayacaktır. Korkak ve duygusal hatun, bu zaaflarından arınarak bambaşka bir kişiliğe bürünecektir. O artık Kedi Kadın olacaktır.

Bu nasıl olur?

Hatun patronu tarafından camdan aşağı atılınca, sokakta kediler tarafından ısırılır ve gizemli bir biçimde kedilere ait özellikler kazanır. Esasen bu yönüyle sinemanın ünlü karakteri Örümcek Adam ile benzeşiyor.

O duygu dalgalanmaları yaşayan itilmiş ve de kakılmış gitmiş, yerine kedi kadar çevik, şanslı, sinsi biri gelmiştir. Kedi özelliği olarak dört ayak üstüne düşmek en başta tabii.

Tüm bunlara ek olarak deriden bir giysisi vardır. Eh, bu karakteri Halle Berry canlandırınca ortaya olağan üstü bir yaratık çıkmaz mı?

Sinemada Süpermen, Örümcek Adam, Batman karakterleri gibi Catwoman / Kedi Kadın karakteri de çok ilgi görünce çeşitli tarihlerde değişik oyuncular tarafından beyaz perdeye aktarıldı.

1990’lardan beri Kedi Kadın, bir anti-kahraman değil de, süper kötü gibi gösterildi. Batman’in sevdiceği gibi yansıtıldı. Aslında taa 1966’da bir çizgi romanda yer almıştı karakter. Tv dizilerinde yer buldu. Batman Dönüyor’da Michelle Pfeiffer’ın canlandırdığı Kedi Kadın da çok beğenildi. Halle Berry’nin oynadığı tam oturmuştu.

Bu seksi hatunun “Catillac” adında bir de arabası var. Formula 1 pilotlarının bile ağzı açık kalır, o derece… Hatun bununla gezer, ihtiyaç kapsamında banka kredisine baş vurmaz direkt gasp yapar, adamları tokatlar, baş belası olur fakat narin, nazenin bir tarafı da vardır. Barlarda süt içip şarkı söyler. Viski içecek hali yok. Her şeyde de mantık olmaz. Serde kedilik olunca biraz da nankördür. Nankör yerine şahsiyetli diyelim. Çünkü komut almaz.

Hem kötü, hem kahraman… Aslında herkes öyle değil midir? Herkesin içinde bir melek yan, bir katil yok mudur? Romantik yan ve egoist yan.

Eğer filmde bir başarısızlık varsa karakter, kediyi iyi taklit edememiştir diyenlere cevap; Ne olacaktı ki? Polisten kaçarken orta yerde durup yalanmaya mı başlasaydı?
Sevdiceğinin yanında uyuyorken aniden kalkıp mutfakta onu bunu mu devirseydi? Gelip adamı iteleyip yastığına bağdaş mı kursaydı?

Eksikler olarak, filmde Halle Berry’nin içine girebileceği bir kutu yoktu örneğin. Madem kedi olmuş, günün 18 saatinde uyuması gerekirdi. Bizimki sokaklarda fıldır fıldır dolaşıyor.

Kedi ve kadın korelasyonu

Kedi ve kadın benzerler aslında. Sevgi dolu bir anda biri cırmıklar, biri hır çıkarır. Tutup sevmek istersin ikisi de uzaklaşır. Kovalarsın peşinden gelirler.
Ani hareketlerden ödleri patlar.
Meraklıdırlar. İstediklerini yaptırmak için şirin görünürler. Sinsilik ve bir şeyi taammüden yapma özellikleri vardır.

Kıskançtırlar.

Onları memnun etmek için hayata gelmişsiniz hissini verdirirler.
Kadın ve kedi korelasyonuna bakıp, erkek ve köpek korelasyonu olur mu demiyoruz. Konumuz değil.

Füsun ALTINOK

Önceki Bölüm:

📽️Kediname 37; Astronot Kedi Felicette

Füsun ALTINOK

Füsun ALTINOK/kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 14 Eylül 2024

Yazarın Tüm Yazıları