İBB Meclisi’nde onaylandı, Cemevleri ibadethane sayıldı

0
İBB meclisinde yapılan oylama ile Cemevleri ibadethane sayıldı.

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, İBB Dini Kurum ve Topluluklarla İlişkiler Şube Müdürlüğü’nün görev ve çalışma yönetmeliğini onayladı. Bu yönetmelik ile müdürlüğün yapısı, görev ve yetkileri, çalışma şekli ve personel tanımları belirlendi. Şube Müdürlüğü, cami ve mescitler gibi Müslüman ibadethanelerinin yanı sıra Cemevleri ve diğer dinlerin ibadethanelerine de hizmet verecek.

Müdürlüğün görevleri arasında, dini kurumlar ve topluluklardan gelen taleplerin değerlendirilmesi, bina ve tesislerin bakım ve onarımı, malzeme desteği sağlanması ve dini faaliyetlerin desteklenmesi bulunuyor. Ayrıca, kamu hizmetlerinde tarafsızlık ve eşitlik ilkeleri gözetilerek tüm ibadethanelere eşit hizmet götürülmesi vurgulandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da daha önce Cemevleri’nin ibadethane olarak kabul edilmesi gerektiğini ifade ederek, “Cemevlerinin ibadethane olduğu gerçeğini tartışmak bu işlerin gündeminden kalkmalıdır. Bu ayrımcılık bu milletin vicdanına sığmaz. Bunu her yerde tekrar ediyorum. Cemevlerimiz Alevi vatandaşlarımızın ibadethanesidir” sözlerini kullanmıştı.