Kent Ekranı

İsrail yine yerinden edilmişlerin barınağını vurdu; yine aynı gerekçeyi öne sürdü.

İsrail yine yerinden edilmişlerin barınağını vurdu; yine aynı gerekçeyi öne sürdü.

İsrail Ordusu, Gazze’de yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı Birleşmiş Milletler Okulu’nu vurdu.Bölgedeki hastaneler 14 kişinin öldüğünü bildirdiler.

İsrail Ordusu, Nuseyrat mülteci kampı alanı içinde bulunan BM Okulu’na orada saldırı yapmaya hazırlanan Hamas savaşçıları saklandığı için saldırdığını açıkladı.

Gazze şeridinin orta kesiminde bulunan bölgedeki okulun yakınlarında bulunan Awda hastanesi yetkilileri, sağlık tesisine 10 ceset götürüldüğünü bildirdi. Deyr el-Balah’taki El Aksa Şehitleri hastanesine ise 4 ceset gittiği belirtildi. Ölenlerden 2’si çocuk 1’I kadın.

Çocuklardan biri İsrail saldırılarından sonra kurtarma faaliyetleri yürüten Gazze siviml savunma birliğine mensup bir görevli olan Mümin Selmi’nin 10 aylık kızı. Mümin Selmi’nin Gazze’nin kuzeyinde görev yaptığı için 10 aylık kızını hiç görmediği belirtiliyor.

Birleşmiş Milletler’e ait okula yönelik saldırıda 18 kişi de yaralandı.

Gazze’deki okulların %90’ı İsrail saldırıları yüzünden ağır hasar almış durumda. Bu okulların yarısı yerinden edilmiş Filistinliler tarafından barınak olarak kullanılıyordu.