Prenses şamanla evleniyor

0

Prenses şamanla evleniyor

Prenses, Norveç Prensesi Martha Louise ve şamansa siyahi Amerikalı Durek Verret.

Prenses Martha 52, nişanlısı Bay Verret 49 yaşında. 2022’den beri nişanlılar. 

Düğün için yüzlerce davetli Norveç’in batısındaki Alesund’ta bulunan tarihi otelde bir araya geldi. Tören 31 Ağustos Cumartesi akşamı yapılacak.

Prenses Martha, Norveç Kralı Harald’ın iki çocuğunun en büyüğü. Tahtın varisi ise erkek kardeşi Haakon… Kendisi taht sırasında dördüncü.

Prenses, ilk eşi yazar ve sanatçı Ari Behn’den 2017 yılında boşanmıştı. Ari Behn 2019’da ölmüştü.

Gerek Prenses Martha gerekse nişanlısı Durak Verret, inançları itibarıyla özellikle Norveç’te “sıradışı” kabul ediliyorlar.

Martha Louise, inancından ötürü ortaya koyduğu uygulamalar nedeniyle Norveç’te onlarca yıl tartışmalara konu oldu. 2002 yılında kendi işini kurabilmek için kraliyet unvanını terketti. 2007’de medyum olduğunu duyurdu ve kurduğu okulda iddiasına göre, öğrencilerine “muciziler yaratmayı” ve “meleklerle konuşmayı” öğretti.

Prensesin nişanlısı şaman Durek Verret ise kendine özgü bir şaman olarak tanımlanıyor. Kendisini “6’ıncı nesil bir şaman”, “Tanrı’nın hizmetkarı ve enerji aktivatörü” olarak anlatıyor. Bir dergiye verdiği röportajda “ölülerden dirildiğini, çocukken bir akrabasının bir gün Norveç prensesi ile evleneceğini söylediğini” iddia etti.

Prenses ve müstakbel kocası Norveç kraliyet ailesi tarafından kabul edilmiş şahsiyetler.

Norveç Kralı Harald, müstakbel damadı şaman Durek Verret için “birbirimizi iyi anladık ve anlaşamadığımız konusunda anlaştık” demişti. Kral, 2022’de ticari faaliyetlerinde kullanmamak üzere prensesin kraliyet unvanını korumasına karar vermişti.

Prenses ve müstakbel eşi Norveç’te yaşayacaklar.

Her ne kadar çiftin farklı inançları olsa düğün töreni Norveç Kilisesi geleneğine uygun bir tören olacak.