Paralimpik Oyunları’nda 2 madalya, 1 rekor

0

Meryem Betül Çavdar’dan bronz madalya.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda milli tekvandocu Meryem Betül Çavdar, kadınlar K44 52 kiloda bronz madalya kazandı ve Türkiye oyunlardaki ilk madalyasını aldı.

SON DAKİKA | Paralimpik Oyunları'nda ilk madalya geldi

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda milli tekvandocu Meryem Betül Çavdar, kadınlar K44 52 kiloda bronz madalya kazandı ve Türkiye oyunlardaki ilk madalyasını aldı.

Grand Palais’te düzenlenen para tekvando müsabakalarında 2 numaralı seribaşı olan Meryem Betül, 1 numaralı seribaşı Meksikalı Jessica Garcia Quijano’yla karşılaştı.

Baştan sona üstün olan Meryem Betül, rakibini 6-3 yenerek bronz madalya kazandı. Milli sporcunun bu başarısı Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’nin ilk madalyası oldu.

Meryem Betül Çavdar, Tokyo 2020’de de K44 49 kiloda gümüş madalya almıştı. Kariyerinin ikinci paralimpik madalya sevincini yaşayan milli sporcu, başarısını tatamite Türk bayrağıyla tur atarak kutladı.

Ali Can Özcan’dan gümüş madalya

Ali Can Özcan'dan gümüş madalya

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda milli tekvandocu Ali Can Özcan, erkekler K44 58 kiloda gümüş madalya kazandı.

Grand Palais’te düzenlenen para tekvando müsabakalarında 2 numaralı seribaşı Ali Can, bu kategorinin 1 numaralı seribaşı İsrailli rakibi Asaf Yasur’la altın madalya maçına çıktı. Rakibine 19-12 yenilen Ali Can, Türkiye’ye gümüş madalya kazandırdı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da milli sporcuya tribünden destek verdi.

Kariyerinde ikişer kez Avrupa şampiyonluğu ve ikinciliği bulunan, dünya şampiyonalarında da 1 gümüş, 3 bronz madalyası olan Ali Can Özcan, paralimpik oyunlarda ise ilk madalyasını elde etti.

Okçulukta dünya rekoru geldi

Mete Gazoz’un açtığı yolda Türk sporcuların emin adımlarla ilerlediği okçuluk sporunda milli para okçu Öznur Cüre Girdi kadınlar makaralı yay sıralama atışlarında sahne aldı.

Mete’nin de antrenörlüğünü yapan Göktuğ Ergin’in çalıştırdığı Öznur, Les Invalides’teki yarışmada 704 puanla hem dünya hem de paralimpik rekorunu kırarak birinci oldu.

Öznur Cüre Girdi'den dünya rekoru

Önceki dünya rekoru Büyük Britanyalı sporcu Phoebe Paterson Pine’ye 698, paralimpik rekoru ise Tokyo 2020’de yine aynı ülkeden Jessica Stretton’a 694 puanla aitti.