Kediname 35; Bir Prenses Masalı

0

Kediname 35; Bir Prenses Masalı

Dünyanın en zengin kedilerinden biri, Karl Lagerfeld’in kedisi Choupette. Ünlü modacı 2019 şubatında öldüğünden beri mirasçısı pisicik henüz 1,3 milyon sterlinlik (yaklaşık 58 milyon lira) mirasını hâlâ alamadı. Güzel para fakat koskoca Fransa’da adalet terazisi ağırdan alıyor.

12 yaşındaki Choupette (okunuşu Şupet), Lagerfeld ile birlikte yaşıyordu ve 200 binden fazla kez fotoğraflanarak, dünyanın en çok fotoğrafı çekilen kedisi oldu. Choupette, Lagerfeld’in ölümünden sonra yardımcısına bırakıldı. Vasiyet açıktı. Miras da kedinin olacaktı.

Karl’ın biriciği.

Birman cinsi Şupet’in hikayesi, 2012’de henüz yedi aylıkken Lagerfeld’in ilham kaynağı olarak tanınan Fransız model Baptiste Giabiconi’ye hediye verilmesiyle başladı. Kader ağlarını örüyordu. Prens yüzlü yakışıklı oyuncu, Noel’de annesini görmek için Marsilya’ya giderken pisicanını Karl Lagerfeld’e bırakmak istedi.

Beyaz, yer yer karamelize gibi duran kürkü ve masmavi gözleriyle kesinlikle kediler aleminde top model olabilecek kadar güzel bir kediydi Şupet. Karl bu güzellik karşısında büyülenmişti. Ona Noel tatili boyunca Lagerfeld’in 18. yüzyıldan kalma görkemli apartman dairesinde yardımcı olarak çalışan Caçote baktı.

Günler çabucak geçti ve yakışıklı oyuncu gelip kedisini geri aldı. Tüylü misafire kısacık zamanda alışan Karl, büyük bir boşluğa düştü ve resmen depresyona girdi. Öfkesinden delikanlının telefonlarını bile açmıyordu. Bir hafta sonra genç oyuncu kedinin de keyifsizliğini fark edince onu geri getirdi.

Diva yaşamı.

Şupet, adeta bir prenses hayatı yaşıyordu. Evin yardımcısı, artık temizlik işleriyle filan uğraşmıyordu. Onun görevi tam zamanlı olarak Şupet’e dadılık etmekti. Kediyle birlikte Milano’ya, New York’a, Şanghay’a gitti.

Gitti derken Mösyö Lagerfeld, dadı ve kedi, öyle fakirler gibi tarifeli uçaklara binmiyorlardı. Özel jetle seyahat ediyorlardı. Üstelik Şupet’in jette kendi koltuğu vardı; kalkış ve iniş sırasında Louis Vuitton çantasına konulmaktan nefret ediyordu haspa.

Şaka değil, hangi otellerde kalacaklarını bile kedi seçmeye başladı. Roma’da Fendi’ye ait bir tesiste, içeri girdiklerinde kulaklarını geriye yatırdı ve koşarak suitin bir köşesine saklandı. Karl, bir daha oraya gitmedi.

Kedi ve dadısı için lüksün sınırı yoktu. Côte d’Azur’daki villalar, özel jetler ve dünyanın en ünlü fotoğrafçılarıyla çekimler…

Şupet, dünyanın en ünlü dergi kapaklarında top modellerle birlikte yer aldı. Otomobilden kozmetiğe reklam kampanyalarının sembolü oldu.
Yalnızca 2014’te 3 milyon Euro kazandı.

Koruma, aşçı.

Tüy yumağının artık bir koruması ve yemeklerini yapması için bir şefi vardı.
Tüm bu savurganlık, hayatının çoğunu yalnız geçirmiş bir adam olan Lagerfeld’in son yıllarındaki mutluluğu olmuştu. Aseksüel yaşam, içine kapanıklık, çekingenlikle bilinirken bu tatliş Şupet’le sevgi seline kapılmıştı.

Lagerfeld zamanının azaldığını biliyordu. Hastalığı ilerlemişti. Şupet’i yakında yaşamaya başlayacağı yeni evine alışması için dadıdan yardım istedi. Ünlü kedi, yeni evine götürüldü.

Şupet, bugünlerde sade bir yaşam sürüyor. Oyuncaklarıyla oynuyor, ev yapımı yemeklerini yiyor ve güneş ışığı altında uyukluyor. Dadısı ve dadısının kızı ile birlikte Paris’te yaşıyor. Evde bir de sokaktan alınmış arkadaşı var. Arada yine dergi kapaklarında görünüyor. Sokak hayvanları vakfı için de para kazanıyor.

Ne yazık ki, Lagerfeld’in karmaşık mal varlığı ve borç ağı yüzünden vasiyeti henüz yerine getirilemedi. Bakalım büyük miras ne zaman kedinin banka hesabına yatacak? Şöhret baki nasılsa…

Önceki Bölüm:

Kediname 34; Smokinli Zorba

Füsun ALTINOK

Füsun ALTINOK/kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 24 Ağustos 2024

Yazarın Tüm Yazıları