İnsanlık suçu olarak kaydedildi. Su tesislerini de yok ediyorlar

0

İnsanlık suçu olarak kaydedildi. Su tesislerini de yok ediyorlar

CNN’in X’den silinmesine rağmen ele geçirdiği cep telefonuyla çekilmiş videoda İsrail askerlerinin Gazze’de Refah’taki su tesisine patlayıcı yerleştirdikleri görülüyor. Rap müzikle süslenmiş İbranice yazılarla bezeli videoda tesisin uzaktan patlatılması da gösteriliyor.

Kanada’nın zamanında bağışladığı tesis 3 milyon litre su ile 150,000 kişiye sıhhi su sağlıyordu.

Olay İsrail Ordusu’na sorulduğunda buz gibi bir yanıt alındı.

“Birliklerimiz Tal al Sultan bölgesinde bir kaç hafta teröristleri ve terörist altyapıları yok etmek için operasyonlar yapmıştır ve sivil yapılara zarar vermemek için uygulanabilir önlemler alınmıştır.”

Tal al Sultan bölgesinde 26 ve 27 Temmuz’da patlatılan rezervuar Gazze’de 10 aydır yok edilen sıhhi su rezarvuarlarından sedece biri.

CNN, Gazze’de İsrail su sistemlerine de saldırırken çocukların su birikintilerinden su içtiklerini, kanalizasyon havuzlarına dönen alanlarda oynadıklarını belirtiyor.

Oxfam adlı saygın uluslararası yardım kuruluşuna göre, Gazze’de kişi başına düşen su miktarı 4,74 litre. Bu, içmek, yemek yapmak ve temiz kalabilmek için gerekli su miktarının 3’te 1’i.

Gazze sağlık yetkililerine göre, bölgede 1milyon 700 bin enfeksiyon vakası kayıtlara geçti.

Son olarak Dünya Sağlık Teşkilatı atık sularda çocuk felci virüsü saptadı ve çok geçmeden Gazze’de bir bebekte hastalık tespit edildi.

Aşilar hazır ama İsrail’in aralıksız bombardımanı ve saldırıları nedeniyle aşılama kampanyası yapılamıyor. Ve İsrail ateşkes görüşmelerini yokuşa sürmeye devam ediyor.

Uluslararası insan hakları uzmanları İsrail’I açlığın yanı sıra susuzluğu da silah olarak kullanmakla suçluyorlar.