Ferda Tazeoğlu Filiz’in Seramik Sergisi  Yarın İstanbul’da açılıyor.

0

Ferda Tazeoğlu Filiz’in Seramik Sergisi  Yarın İstanbul’da açılıyor.

Beyoğlu Guga Contemporary’deki sergi 6 Eylül’e kadar açık olacak.

“Hakikat yüzünden ölmemek için sana sunulan sadece 3m2 bir oda… Bu odanın dışında ise, hayat ile temas ettikçe senden kopan parça yığınları! Başlarsın bu birbirine benzemeyen yığınlardan bir bütün oluşturmaya. İçinde bulunduğun hayatın sana zorunlu kıldığı tüm engeller, kısıtlamalar ve dogmaların aksine yeni ve güzel olanı var etmeye çalışırsın.

Hakikat yüzünden ölmemek için sana sunulan sadece 3m2 bir oda…İçinde yaşadığın 3m2 odadan başını her kaldırdığında doğa ile temasını yitirmiş, kendinden başka bir canlı ile temas etme yeteneği kazanamamış olanlar, kendi doğmalarını sorgusuz sualsiz bir şekilde senin kabulüne sunanlar, seni karşı taraf olarak damgalayanlar, kendi liyakatsizliklerinin görünür olmasından korkarak seni o 3m2 odada hapsetmeye çalışanlar, her şey bittiğinde geriye sadece zeytin ağaçlarının kalacağından haberi olmayanlar, en kısa ve ilkel yol olarak sadece ortadan kaldırmayı seçenler vardır. Onlar tam karşında ve gözünün içerisine bakmaktalar. İnsandan çok bir eşyaya benzemekteler, cansız ve ruhsuz. Tek amaçları bizim canlı ve yaşıyor oluşumuzu unutturmak! Oysa hayatta ve akışta olmak yani canlı olmak tüm bu olan bitenleri bilip, ne kadar kırılgan ve narin olduğumuzu kabul etmemizi gerektirir.

Kim ister ki çok sağlam ve güçlü görünen cansız bir kütük olmayı? Canlı olmanın bir bedeli vardır ve bu bedel, her an kırılmaya hazır olmayı gerektirir. Bu büyük bir güçsüzlük olarak görünebilir fakat elinde kalan tek güçtür bu.

Elinde kalan bu tek güç ile birlikte 3m2 odanda kendi gerçekliğini yaratmaya çalışırsın. Sonra fark edersin ki yaptığın her şey gerçek hayatla bilinçli olarak koyduğun mesafenin bir ürünüdür sadece.”

Ferda Tazeoğlu Filiz