İlkay Gündoğar, Almanya’yı ayağa kaldırdı

0

Spor yöneticisi Şeyma Sandal, İlkay Gündoğar’ın Alman Milli Takımı’na vedasını mercek altına aldı:

“Güle güle Büyük Kaptan!

Euro 2024’te bazı insanların hiç anlayamayacağı bir duyguyla, her gördüğüm Almanya taraftar arabasının süslü halini görünce çok heyecanlanıp o ruha girebildiğim için mutluydum. Çünkü futbolun her zaman birleştiren tarafıyla mutlu olurum.

Benim için çok değerli kısa bir andan bahsetmek istiyorum. 20 tane takım arkadaşım ile hepsi Alman ve hepsi en az kardeşim gibi benimle ilgilenir, hepsini kardeşim gibi çok severim. Beraber Euro Lig maçlarını izliyoruz. Ve hepsi İlkay ve Can’ı gördüklerinde heyecan ve mutlulukla takıma iyi şeyler katacaklarından eminlerdi. Yani “başka bir ırktan gelip milli takımımızda oynuyor” diye bir düşünceleri yoktu. Nasıl hissettiğimi, nasıl mutlu olduğumu anlatamam.

İlkay Gündoğan ve Emre Can 'asker selamı'ndan korktu!

Türkiye’de bozulan futbol yapısı sebebi ile; yani, 8 yaşındaki futbol okuluna giden çocuğa, “Oğlum, sen harika bir futbolcusun, transfer, araba, marka çanta,” bilinci yüklenen bir futbol ortamında iyi bir futbolcu çıkaramayacağımızı daha önce defalarca söyledim. Doğal olarak bu sene en dikkat çeken şey; Ferdi, Hakan, Kenan doğdukları veya yaşadıkları ülkenin milli takımını değil, Türkiye milli takımını seçti diye gurur duyulmasıydı. Ama ne yazık ki, bir Türk olarak farklı bir ülkenin milli takımında oynayan bir Türk ile nasıl gurur duyulacağını bilmiyorlar.

İlkay ile tek gurur duyan Türk benmişim gibi hissettim. Böyle harika bir altyapısı olan, dünyanın en iyilerinin yer aldığı Alman milli takımında bir Türk’ün kaptanlık yapması beni ve Alman arkadaşlarımı çok mutlu etmişti. Yani en azından ben bunu tecrübe ettim. Ve şimdi İlkay, Alman milli takımdan emekli olacağını duyurdu.

Bununla ilgili bazı yorumları yazmak istedim:

Kaptan olarak, evimizde ve Avrupa Şampiyonası’nda bize liderlik ettiniz. Çeyrek finale yükseldik ve taraftarların kalbinde yer kazandınız. Top üzerinde benzersiz becerilerinizle, saha içinde ve saha dışında, örnek takım ruhunuzla, bulaşıcı oyun sevginizle. Ama her şeyden önce bu takım ve Almanya için her saniye yanan kocaman yüreğinizle seni kaptanımız ve takım arkadaşımız olarak özleyeceğiz. Arkadaşımız olarak takımdaki yeriniz her zaman güvende. Her şey için teşekkür ederiz. (Philipp Reinhard)

İlkay, seni çok seviyoruz.

Büyük kaptan, bizimle olduğun için gurur duyduk”

Şeyma Sandal