Kent Ekranı

ARAŞTIRMA: Manuka Balı, tümör büyümesini yüzde 84 oranında azaltıyor.

ARAŞTIRMA: Manuka Balı, tümör büyümesini yüzde 84 oranında azaltıyor.

Bilim insanları, Manuka balının, hastalığın en yaygın formlarında tümör büyümesini önemli ölçüde azaltabilecek bileşikler içerdiğini buldu.

Manuka balının normal meme hücrelerini etkilemeden veya herhangi bir önemli yan etkiye neden olmadan, kontrol grubuna kıyasla farelerde tümör büyümesini yüzde 84 oranında azalttığı bulundu.

Kaliforniya Üniversitesi, Los Angeles David Geffen Tıp Fakültesi’nde doçent olan Dr. Diana Marquez-Garban, “Bulgular, geleneksel kemoterapiye doğal, daha az toksik bir alternatif geliştirilmesi için umut veriyor.” dedi.

“Kanser tedavisinde doğal bileşiklerin faydalarını tam olarak anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulmasına rağmen, bu çalışma bu alanda daha fazla araştırma yapılması için güçlü bir temel oluşturuyor.”

Uzmanlar, nüksetmeyi önlemeye ve uzun vadeli meme kanseri sağ kalımını iyileştirmeye yardımcı olmak için alternatif tedavilere “acil ihtiyaç” olduğunu söylüyor .

Kemoterapi ve endokrin tedavisi gibi mevcut seçenekler etkilidir ancak toksiktir ve çok sayıda yan etkiye sahiptir.

Antimikrobiyal, antioksidan ve iyileştirici özellikleriyle bilinen   Manuka balı , flavonoidler, fitokimyasallar, kompleks karbonhidratlar, vitaminler, amino asitler ve mineraller gibi bileşikler açısından da zengindir.

UCLA Health Jonsson Kapsamlı Kanser Merkezi’ndeki araştırmacılar, “Bu bileşikler, kanserde aktive olan ve tümör hücrelerinin çoğalmasını, büyümesini ve metastazını başlatan yolları engelleyerek moleküler düzeyde kanser karşıtı potansiyel gösterdi” dedi.

Manuka balı, Yeni Zelanda’da yetişen manuka çiçeklerinden elde edilen bir bal türüdür.

Bal arıları, manuka bitkisinden bal toplar ve Yeni Zelanda çevresinde bu balın üretimi yapılır.

Dünyanın başka ülkelerinde üretilmediği için Yeni Zellanda hükümet desteği ile bu bal tüm dünyaya özel bir bal olarak yüksek fiyattan pazarlanır.

Yeni Zellanda’da üretilen manuka balı, başta Avusturalya, Çin, ABD ve Avrupa olmak üzere tüm dünyaya satılır. Dünyada ticareti olan fiyatı yüksek tek baldır diyebiliriz.

Varillerde bir konteyner yani  20 ton üzerinde bile sipariş verdiğinizde kg fiyatı 40 doların üzerindedir.