İsrail zulmü altındaki Filistin halkına destek vermeye devam eden Beyoğlu Belediyesi, geçtiğimiz günlerde bu merdivenlerde yer alan Filistin bayrağını “Direnen ulusun bayrağı yerde değil, gökte olur” diyerek beyaza boyadı.

Belediye bayrağın yerine karikatürist Naci el-Ali’nin Hanzala karakterini ressam Furkan Akhan aracılığıyla merdivenlere resmetti.

Çalışma dört gündür devam ediyor ve kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

 Ressam Furkan Akhan

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, merdivenlerdeki Hanzala çalışmasını yerinde inceleyerek, Filistin’deki çocuk ölümleri ve akan kan nedeniyle Hanzala’nın insanlığa sırtını döndüğünü belirtti.

Güney, Hanzala’nın yüzünü insanlığa döneceği, Filistin’de barışın sağlanacağı ve Filistin halkının özgürce yaşayacağı günlere olan inançlarını tazelediklerini ifade etti.

 Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Hanzala karakterinin merdivenlere resmedilmesi hakkında yaptığı açıklamada, Filistin’de çocukluk yıllarından beri içlerini acıtan görüntülerin olduğunu belirterek, her gün şehitlerin verildiği, çocukların öldüğü bir coğrafyanın bayrağının yerde olmasının kendilerini rahatsız ettiğini söyledi. Bu nedenle Filistin bayrağını beyaza boyadıklarını ve Hanzala’yı merdivenlere kalıcı olarak resmetme kararı aldıklarını ifade etti.

Güney, Hanzala’nın sırtının dönük olmasının nedenini de ressam Furkan Akhan’a sorduğunu belirterek, Hanzala’nın insanlığa küstüğünü, yıllardır süren kan ve çocuk ölümleri nedeniyle insanlığın bu duruma sırtını dönmüş olmasından dolayı Hanzala’nın da yüzünü insanlığa çevirmediğini söyledi.

Başkan Güney, Hanzala’nın yüzünün güleceği, Filistin’de barışın sağlanacağı ve Filistin halkının kendi ülkesinde özgürce yaşayacağı günlere olan inançlarını bir kez daha tazelediklerini ve Filistin halkıyla dayanışma duygularını yinelediklerini vurguladı.