160 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 2 Ağustos’ta yürürlüğe girmesiyle birlikte önce Niğde’den ardından da Ankara’dan katledilmiş köpeklere ait korkunç görüntüler ortaya çıktı.

Yapılan incelemede İğne ile uyutulduğu düşünülen onlarca köpeğin öldürüldüğü anlaşıldı.

Ancak Kütahya’nın Domaniç ilçesinden bugün gelen görüntü diğer vahşetleri unutturacak cinsten.

Kaybolan bir av köpeğini bulmak için bölgede arama çalışması başlatan bir grup avcı, aramalar sırasında bir dağ evinin sulama havuzunda ölü köpekler olduğunu fark etti.

Durumun ihbar edilmesi üzerine, Kütahya Jandarma Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi (HAYDİ), İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Domaniç İlçe Jandarma Komutanlığı, Domaniç Belediyesi ekipleri ve Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi.

Yapılan incelemelerde, sulama havuzunda 2’si sahipli olmak üzere 13 köpeğin öldüğü tespit edildi.

İlçe sakinlerinden Süleyman Dinç, kaybolan av köpeğini arayan bir arkadaşının isteği üzerine bölgede arama çalışmalarına katıldığını belirtti.

Dinç, “Bir duyum aldık ‘havuzun içinde köpekler var’ diye. Şu an tespit edildi ki hayvanlar buraya canlı canlı atılmışlar. Köpekler, çıkabilmek için havuzu tırmalamışlar, tırnak izlerinden belli. Bu vahşeti yapanları kınıyorum. Bir de vatandaşın havuzuna atılmış, kim böyle bir canilik yapıp yarı canlı bu hayvanları atar? Bunun adı caniliktir. Bu olayın araştırılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.