Küresel güncelleme krizine sebeb şirketin başkanı şaşırttı. Ödülü kabul etti; teslim aldı

0

Küresel güncelleme krizine sebeb şirketin başkanı şaşırttı. Ödülü kabul etti; teslim aldı

Bir süre önce küresel bilgisayar güncelleme krizine sebeb olan Amerikan siber güvenlik şirketi CrowdStrike, Pwnie Yılın En Büyük Başarısızlığı Ödülü’ne layık görüldü. Şirketin Başkanı beklenmedik bir hareketle düzenlenen etkinliğe giderek ödülü teslim aldı ve bir de konuşma yaptı.

CrowdStrike adlı şirket, ürettiği siber güvenlik yazılımının güncellemesinde bir hata yapmış, başka havayolu şirketleri  olmak üzere söz konusu yazılımı kullanan özellikle hizmet sektöründe küresel çapta büyük aksamalar meydana gelmişti. CrowdStrike yazılımı kullanan Windows tabanlı 8,5 milyon bilgisayarın çöktüğü belirlenmişti. Krizden bankalar, uluslararası kargo firmaları, süpermarketler ve telekomünikasyon şirketleri de etkilenmişti.

Olay üzerine CrowdStrike, bilgi güvenliği alanında hem  mükemmelliğin hem de yetersizliğin ödüllendirildiği Pwnie Ödülleri’nde 2024 Yılının En Büyük Başarısızlığı ödülünün sahibi ilan edildi.

Ödül töreni Abd Las Vegas’taki hacker kongresinde yapıldı. Yılın En Büyük Başarısızlığı Ödülü açıklandığında ve CrowdStrike Başkanı Michael Sentonas sahneye davet edildiğinde salondan şaşkınlık nidaları yükseldi; ardından alkışlar ve kahkahalar birbirine karıştı.

Şirketin başkanı Sentonas, ödülü bizzat alacağını ekibine açıkladığında büyük bir şaşkınlıkla karşılandığını anlattı. Michael Sentonas, çok büyük hataların sahiplenilmesinin önemli olduğunu belirtti. Sentonas hayli iri olan ödülü şirket genel merkezine götürüp en görünür yerde sergileyeceğini söyledi. CrowdStrike Başkanı şöyle devam etti:

“Her CrowdStrike elamanının ödülü görmesini istiyorum. Çünkü amacımız insanları korumak ve biz  bunda yanlış yaptık ve herkesin böyle bir şeyin olmaması gerektiğini anlamasını istiyorum; buradaki topluluğun amacı da bu. Bu açıdan bakıldığında teşekkür ediyorum.”