Hayatını kaybeden Alain Delon’a bir dönem aşk yaşadığı Brigitte Bardot ve Vakfı’ndan üç ‘anıtsal’ mektup.

0

Hayatını kaybeden Alain Delon’a bir dönem aşk yaşadığı Brigitte Bardot ve Vakfı’ndan üç ‘anıtsal’ mektup.

Yabani ve evcil hayvanların korunması için Brigitte Bardot’nun kurduğu Vakfı’n Mektubu:

“Bugün olağanüstü bir adam, unutulmaz bir sanatçı ve harika bir hayvan dostu olan Alain Delon’un ortadan kayboluşunu öğrendiğimiz için yüreklerimiz buruk. Alain bir sinema ikonundan çok daha fazlasıydı; Onun bağlılığı kalplerimize damgasını vurdu. İlk Hayvan Noelimizin sponsoru olarak vakfımıza eşine az rastlanır bir cömertlikle destek verdi.

Alain, vefatıyla büyük yıkıma uğrayan başkanımız Brigitte Bardot’nun da yakın arkadaşıydı. Ortak hayvan sevgisine ve onların refahına yönelik ortak bağlılığa dayanan dostlukları değerli ve samimiydi.

Alain, insanla hayvan arasındaki derin bağı anlamıştı. Hayatı boyunca arkasında bıraktığı son yol arkadaşı Loubo gibi sonsuz bir şefkatle sevdiği, ona sevgi ve rahatlık veren sadık dört ayaklı dostları ile çevriliydi.

Değerli bir dostumuzu, kocaman yürekli bir insanı kaybettik. Huzur içinde yat Alain. Düşüncelerimiz aileniz ve sevdiklerinizle birlikte.”

Brigitte Bardot’nun mektubu:

“Alain’in ölümü, onun egemen bir anıt olduğu, geçmiş bir dönemin muhteşem bölümüne son veriyor”
Fransa’nın “prestij sinemasının” en iyilerini temsil ediyordu. Zarafetin, yeteneğin, güzelliğin elçisi”
Onun ortadan kaybolması hiçbir şeyin ve hiç kimsenin dolduramayacağı derin bir boşluk yaratıyor.
Bir arkadaşımı, bir “alternatif benliğimi”, bir suç ortağımı kaybediyorum. Aynı değerleri, aynı hayal kırıklıklarını, aynı hayvan sevgisini paylaştık ve aklıma Alfred de Vigny’nin “Kurtun Ölümü”ndeki bir cümlesi geldi: “Dünyada ne olduğumuzu ve neye izin verdiğimizi görmek için, Sadece sessizlik Harika; geri kalan her şey zayıflıktır.”

Brigitte Bardot, 18 Ağustos 2024

Fransız aktris, bir dönem aşk yaşadığı ve yakın arkadaşı olan Delon’a 80. yaş gününde de bir mektup yazmıştı:

Mektubuna “Alain” diye başlayan Bardot, eski aşkına “Sen iyiyi ve kötüyü bir arada barındıran iki başlı bir kartalsın. Ying-yang gibisin. Hem ulaşılmaz hem çok yakın, hem soğuk hem kor gibi sıcaksın” diye seslenmişti.