Kent Ekranı

Cenazede yaşananlara isyan etti: ‘Akıl hastanesinden kaçanlar cenazeye gelmiş gibiydi, dua bile edemedik’

Kolon ve gırtlak kanseriyle mücadele eden 88 yaşındaki yeşilçam’ın usta ismi Aydemir Akbaş önceki gün fenalaşmasının ardından yoğun bakıma alınmış, daha sonra entübe edilmişti.

Ancak ünlü oyuncu kaldırıldığı hastanenin yoğun bakım ünitesinde önceki gün yaşam mücadelesini kaybetti.

Yeşilçam’ın usta isimi Akbaş dün son yolculuğuna uğurlandı. Akbaş için ilk tören sabah saatlerinde mezunu olduğu Galatasaray Lisesi’nde düzenlendi.

Akbaş’ın cenazesi daha sonra Levent’teki Barbaros Hayrettin Paşa Camisi’ne getirildi. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında Akbaş’ın cenazesi Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Akbaş için Barbaros Hayrettin Paşa Camisi’nde düzenlenen törende vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle istenmeyen durumlar da yaşandı.

İzdihama dönüşen cenazede yaşananları ise Kolpaçino filmlerinden birlikte rol aldığı oyuncu Şafak Sezer anlattı. Sezer, cenazede yaşanan izdihamla ilgili şunları söyledi:

“Hayatımda böyle bir rezillik görmedim. Akıl hastanesinden kaçanlar cenazeye gelmiş gibiydi. Para isteyen mi dersin, iş isteyen mi! Dua edemedik, hiçbir şey yapamadık.

İbrahim Tatlıses 45 yıllık arkadaşıyla vedalaşmaya geldi, zor duruma düştü. Tabutun etrafını garip kıyafetli TikTok’çu çocuklar sarmış, garip hareketler yapıyorlar. İnsan biraz saygı duyar.”