Kediname 34; Smokinli Zorba

0

Kediname 34; Smokinli Zorba

Siyah beyaz kediler, adeta smokin giymiş gibi göründüklerinden smokin cinsi veya smokinli kedi olarak anılıyor. Bu Tuxedo cinsleri, diğer cinslerine göre daha cesur, daha zeki, emosyonel oldukları söylenir. Bu yüzden uluslararası firmalar reklamlarında, logolarında genelde onları tercih ederler. Felix, Looney Tunes’ın Sylvester, Penelope Pussycat karakterleri gibi. Hatta Amerikan Başkanı Bill Clinton’ın kızı Chelsea’nin smokin kedisi sekiz yıl Beyaz Saray’da ikamet etmişti. Ayrıca William Shakespeare, Beethoven, Isaac Newton da bu kedileri tercih etmişler. Britanya Dışişleri Bakanlığı’nın kadrolu kedisi Palmerston da öyle.

Farklı, özgün, duyarlı, akıllı dedik. Güzel özellikler saydık. Hepsi iyi güzel de, bizim bahçenin ırz düşmanı haydutu Zoro’nun bundan haberi yok ya da umursamıyor. Suratsızlık onda. Dayı dayı yürümek, kartal bakışıyla çevreyi gözden geçirip dişi izi arayıp rota oluşturmak onda. Anında navigasyonu oturtup direkt hedefe ilerleyen bir psikopat.

Columbo’nun pardesüsü mübarek.

Yaradan smokinini giydirmiş fakat bir post bu kadar mı pis ve tozlu olur? Hiç yalanıp yıkanmaz mısın be adam? Girip çıkmadığı köşe bucak kalmayınca kulağına, bıyığına takılmış örümcek ağları, sırtında çer çöp, ısırılmaktan zedelenmiş kulak ve yanaklar… Eh, zamparalığın da bir raconu, bedeli oluyor. Yaz sonuna doğru gündüz uyku faslı uzuyor. Arada çocuk bahçesinde salıncaklarda pinekliyor. Bu kadar da keyif adamı. Salıncağa binmek isteyen küçüklerin ağlaması üzerine anneler tarafından uzaklaştırılıyor. Fiziksel şiddet olmasa da onura yönelik bir kovalanma oluyor.

Pandemi döneminde doğduğunda pıtırcık, ponçik kardeşlerinin arasında “Aaaa, ne güzel, maskeli Zorro diye sevdiğimiz bebiş, ne ara büyüdü ve nemrut bir ergene dönüştü anlayamadım. İyi niyetimi bozmadan ondan söz ederken soğukkanlı ve mesafeli filan diyordum. Bir bakıyoruz sahilde teftişte. Kumsala gelenlerin yanlarındaki çantaları kokluyor. Erzak arayan kedi değil de, narkotik köpeği edası var. Bunlar, dişi kedi düşürmeye çalıştığı aktiviteleri arasındaki rutinine dahil. Hadi torba kokluyorsun da el kadar bebenin elinden poğaçasını niye ağzına alıp kaçarsın? Ardında sadece ağlayan dişi değil, ağlayan çocuk da bırakıyor namussuz.

Maddeye bağlar.

A Street Cat Named Bob (Bob Adında Bir Sokak Kedisi) adlı filmde eski bir eroinman sokakta bir kedi buluyordu. Adam o kediyi hayatına alarak tüm yaşamının değiştiriyordu. Bu, bir kediyle arkadaşlık kurmanın ödülüydü. Ben o filmi izleyip duygulanmıştım. Zoro’yu tanıyana kadar. Bu gözü kara Zoro, değil bir eroinmanı kurtarmak, ağzına içki sürmemiş kişiyi bile madde bağımlısı yapar kişisel kanım.

Ahh Dilber.

Zaten bahçedeki kedilerden Dilber bunun yüzünden ameliyat oldu. Kirli emellerine nail olana kadar kızın peşini bırakmadı. Çocuk gelin Dilber’in bir daha yavrularını kaybedip travma yaşamaması için belediyeye haber verdik. Görevliler gelip aldılar. Dilber kısırlaştırma operasyonu oldu. Ekip bir hafta sonra getirip Dilber’i aldıkları lokasyona bırakmış. Bir de baktık ki, yavrucak minicik bir ameliyat izi ve mavi boyalı ilaçlı haliyle koşa koşa eski semtini turluyor. Manikür ve pedikürü de yapılmış. Silivri Belediyesi Küçükbaş Hayvan Barınağı iyi iş çıkartmış. Var olsunlar.

Dilber ve tacizcisi Zoro’nun ilk karşılaşmaları kumsalda oldu. Birbirini görünce yerli dizi oyuncuları gibi put kesilip uzun uzun bakıştılar. Smokin burnunu kaldırıp havayı kokladı ama henüz ilaç kokusuyla gezen Dilber’e yaklaşmadı. Dilber ise kısılmış gözleriyle tıslayıp arkasını döndü ve gitti. Bir ilişki böyle bitti. Diğer görgüsüz, asaletsiz smokin de aksi istikamete doğru başka kalpleri kırıp üzmeye yelken açtı.

Önceki Bölüm:

Kediname 33; “Dert Bende”

Füsun ALTINOK

Füsun ALTINOK/kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 17 Ağustos 2024

Yazarın Tüm Yazıları