Trump’ın gafları. “Başkanken sivillere verdiğim madalya askerlere verilenden daha değerli. Çünkü askerler ya kötü durumdalar ya da ölüler”

0

Trump’ın gafları. “Başkanken sivillere verdiğim madalya askerlere verilenden daha değerli. Çünkü askerler ya kötü durumdalar ya da ölüler”

Abd’de yaklaşan başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti’nin adayı eski Başkan Donald Trump, Birleşik Devletler’in üst düzey madalyalarını karşılaştırdı ve gafları peşpeşe sıraladı.

Trump, kendisine ait New Jersey eyaletindeki golf kulubünde düzenlenen anti semitizm konulu etkinlikte konuştu.

Donald Trump etkinliğine katılan ve seçim kampanyasına milyonlarca dolar bağışlayan Miriam Adelson’u katılımcılara tanıtırken 2018 yılında bayan Adelson’a Başkanlık Özgürlük  Madalyası verdiğini hatırlattı.

Eski başkan, sivillere verilen Başkanlık Özgürlük Madalyası’nın askerlere verilen en yüksek madalya olan Onur Madalyası’ndan daha değerleri olduğunu öne sürdü. Bu birinci gafı olarak not edildi.

Trump bununla da kalmadı; iddiasının gerekçesini açıklarken diğer gafını yaptı. Donald Trump’a göre askerlere verilen Onur Madalyası daha az değerliydi çünkü bu madalyayı alanlar ya yaralı olarak ya kötü durumdaydılar  ya da ölüydüler. Trump, “Oysa”dedi; “Madalya verdiğim Miriam Adelson sağlıklı ve güzeldi”.

Donald Trump, 2018’de o dönemdeki bağışçılarından Amerikalı milyarder Sheldon Adelson’ın doktor eşi Miriam Adelson’a uyuşturucu bağımlılarının tedavisindeki çabalarından ötürü Başkanlık Özgürlük Madalyası vermişti. Bayan Adelson, eşi öldükten sonra Trump’ın son seçim kampanyasına yüklü bağışlar yapmaya devam etmişti.