Kent Ekranı

Avrupa’da ilk kez ‘Tembellik Virüsü’ bildirildi.

Avrupa’da ilk kez ‘Tembellik Virüsü’ bildirildi.

Bazı medya kuruluşlarının “tembellik virüsü” olarak adlandırdığı Oropouche virüsü, Amerika’dan ülkelerine dönen Avrupalı ​​gezginlerde görüldü.

Amerika’da yayılan Zika benzeri bir hastalık olan Oropouche virüsü hastalığı, ilk kez Avrupa’da tespit edildi; İspanya, İtalya ve Almanya’daki insanları etkiledi.

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi’ne (ECDC) göre, Haziran ve Temmuz aylarında Küba veya Brezilya’dan dönen gezginler arasında Avrupa’da 19 Oropouche virüsü hastalığı vakası tespit edildi.

Hastalık insanlara sivrisinekler ve bir tür ısırgan sinek olan tatarcıklar tarafından bulaşır.

Oropouche virüsü , ani ateş, kas ağrıları, ışığa duyarlılık, göz ağrısı, kusma ve döküntü gibi Zika’ya benzer semptomlara neden olabilir .

Vakaların yaklaşık %4’ünde virüs sinir sistemini enfekte ederek omurilik ve beyin çevresinde veya beynin kendisinde iltihaplanmaya neden olabilir. de çoğu insan birkaç gün ila bir ay içinde iyileşir.

Bununla birlikte, yakın zamanda Brezilya, araştırmacıların hamilelik sırasında anneden fetüse geçtiğinden şüphelendikleri bir avuç vaka bildirdi.

Bu enfeksiyonlar, gebelik kaybı ve bebeğin başının ortalamadan çok daha küçük olmasına neden olan mikrosefali dahil olmak üzere, geçici olarak kötü sonuçlarla ilişkilendirildi .

İnsanlar hastalığı çoğunlukla  Culicoides paraensis adı verilen bir sivrisinek türünden kaparlar . Ayrıca, bir avuç sivrisinek türü virüsü taşıyabilir ve insanlara yayabilir