Kent Ekranı

Zelensky: “Rusya içlerinde ilerliyoruz”

Zelensky: “Rusya içlerinde ilerliyoruz”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky , Ukrayna birliklerinin Rusya içlerinde Kursk bölgesinde birden fazla yönde ilerleme kaydettiklerini bildirdi.

Zelensky, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, birliklerin çeşitli yönlerde birer ikişer kilometre daha ilerlediklerini açıkladı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı General Oleksandr Syrskyi ise bugün 100’den fazla Rus askeri esir aldıklarını duyurdu.

Ukrayna kaynakları, Rusya’nın Kursk bölgesinde 1,000 kilometrekare alanda kontrolü ele geçirdiklerini belirtiyorlar. Kontrolü ele geçirdikleri alanda 74 kasaba ve köy bulunduğunu vurguluyorlar.

Bu arada Ukrayna Rus siviller için Kursk bölgesinde tahliye koridorları açacağını bildirdi. Ukrayna Başbakan Yardımcısı, İryna Vereshchuk, işgal edilen yerlerdeki Rus siviller için insani yardım düzenleyeceklerini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sınırları içindeki Ukrayna birliklerini püs kürteceklerini söylemişti.

Ukrayna 6 Ağustos’ta Kursk bölgesindeki Rusya sınırı içlerine bir harekat başlatmış ve ilerleme kaydetmişti. Onbinlerce sivil Rus bölgeden tahliye edilmişti.

Batılı analistler, Ukrayna saldırısının üzerinden 9 gün geçmesine rağmen Rus Ordusu’nun neden Ukrayna birliklerini püskürtemediğini sorgulamaya başladılar. Rusya’nın karşı harekat için yeterince yedek birliğe sahip olmadığı belirtiliyor. Rusya’nın Şubat 2022’deki işgalden sonra kısa bir süre önce Ukrayna’ya karşı başlattığı harekatta sınırlı ilerleme sağladığı buna karşılık 70,000 asker kaybettiği öne sürülüyor.