Kent Ekranı

📽️Brezilya’daki kazada uçak düşerken cep telefonlarıyla videoları çekildi

📽️Brezilya’daki kazada uçak düşerken cep telefonlarıyla videoları çekildi

Brezilya’da Sao Paolo yakınlarında düşen yolcu uçağının düşerken cep telefonlarıyla çekilen videoları ortaya çıktı.

Uçak meskun bir bölgeye düştüğünden durumu farkedenler oldu ve düşüş cep telefonlarıyla kaydedildi.

Videolarda ATR72 500 tipi yolcu uçağının yatay olarak döne döne düştüğü görülüyor ve motorlarının da çalıştığı duyuluyor. Havacılıkta bu durum “flat spin” düz dönüş olarak adlandırılıyor.

Uçağın düşerken motorlarının çalışıyor olması kaza nedeni olarak çok sayıda olasılığı elemiş bulunuyor.

Görüntülerin izleyen uzmanların yorumlarında iki olasılık öne çıkıyor. Buna göre pilotlar uçağın kontrolünü kaybetmiş olabilirler veya  uçağın alçalmaya başladığı yükseklikteki buzlanma kazaya neden oldu.

Kayıtlara göre uçak alçalmaya başladığında 17,000 feet, 5,181 metre yükseklikteydi. Uzmanlar bu yükseklikte buzlanmanın mümkün olduğunu belirtiyorlar. Üstelik kazadan önce Sao Paolo Havalimanı hava sahasında buzlanma uyarısı yapıldığı hatırlatılıyor.

Brezilya’nın Cascavel kentinden Sao Paolo’ya giden turbo prop pervaneli Voepass şirketine ait yolcu uçağı kentin yakınlarında düşmüş uçaktaki 62 kişiden kurtulan olmamıştı. Uçak bir yerleşim yerine çakılmıştı. Yetkililer, şans eseri yaralanan ya da ölen olmadığını açıklamışlardı. Bir ev ağır hasar görmüştü.

Uzmanlar Fransız İtalyan ortak yapımı ATR72 tipi uçaklarının güvenilirlik konusunda iyi bir geçmişe sahip olduğunu belirtiyorlar.