Araştırma; Meme büyütme ameliyatları kadınların cinsel hayatlarını ve ruhsal sağlıklarını iyileştiriyor

0

Araştırma; Meme büyütme ameliyatları kadınların cinsel hayatlarını ve ruhsal sağlıklarını iyileştiriyor

Çalışmanın yazarı Dr. Valentin Haug, meme büyütmenin ‘öz saygıyı ve beden imajını artırabileceğini’ söylüyor

Dünya çapında 18.000’den fazla kadını kapsayan 39 anketin incelenmesi, hastaların operasyondan sonra cinsel ve ruhsal iyilik hallerini daha yüksek olarak değerlendirdiklerini ortaya koydu.

Kozmetik nedenlerle göğüslerini büyütenlerin cinsel tatmin puanları ortalama 65’ten 71’e, genel mutluluk puanları ise 71’den 75’e çıktı.

Almanya Heidelberg Üniversitesi’nden araştırmanın yazarı Dr. Valentin Haug, “Meme büyütme, kişinin kendi algıladığı fiziksel kusuru düzeltmesine yardımcı olabilir ve dolayısıyla öz saygıyı ve beden imajını artırabilir .” dedi.

“Bu çarpıcı gelişmelere katkıda bulunan bir diğer faktör ise estetik cerrahiden elde edilen algılanan güzellik duygusudur .”

Ameliyattan sonra kadınların kendilerini daha çekici hissetmeleri halinde daha sağlıklı beslenmeye ve daha fazla egzersiz yapmaya daha yatkın olabileceklerini söyledi .

Mutluluktaki artışın yaşlı kadınlarda ve daha büyük implantları olan kadınlarda daha fazla olduğu görülüyor.

Bazı puanlar aynı kaldı veya kötüleşti; bu durum muhtemelen ameliyattan  sonraki ağrı, rahatsızlık veya his değişiklikleri nedeniyle oldu ve bu da risksiz değildir.

İngiliz Estetik Plastik Cerrahlar  Birliği’nin istatistiklerine göre geçen yıl 4.918 kadın meme büyütme ameliyatı geçirdi.

The Sun