Kent Ekranı

İran’dan İsrail’e ‘Ebabil kuşları’  tehdidi !!!

İran’dan İsrail’e ‘Ebabil kuşları’  tehdidi !!!

İsrail’in, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’ye kendi topraklarında suikast düzenlemesinin intikamını alacağını ilan eden İran,  Kuranı Kerim’de yer alan ‘Ebabil kuşları’ gibi saldırı tehdidinde bulundu.

İran, 2020’de Bağdat’ta Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü’nün komutanı Kasım Süleymani’nin, yine aynı yıl İran’ın nükleer bilim insanı Muhsin Fahrizade’nin, bu yıl da Şam Büyükelçiliği’nde 2’si general 7 kişinin öldürülmelerinden sonra da ‘gölge savaş’ stratejisine devam etmişti.

Şimdi ise Haniye suikastının ardından ‘İsrail bu kez kırmızı çizgiyi aştı’ diyen İran’ın İsrail’le doğrudan savaşa girmesi an meselesi.

Bunu farkında olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Haniye suikastının hemen ardından vatandaşlarına “Önümüzde zorlu günler var.  Her senaryoya hazırız, her tehdide karşı kararlıyız” diye seslenmişti.

-Savaşa randevu-

İsrail ve Hizbullah’ın birbirine saldırıları sürerken İran önceki gün  ‘Ebabil ordusu intikam için geliyor, şehirleri terk  edin’  açıklamasıyla savaş randevusunun yaklaştığını ilan etti.

Iran’ın bir yanda Hizbullah bir yanda Husiler’le birlikte saldıracağı senaryosu ile en üst seviyede alarma geçen İsrail,  kendi  halkını da bölge halkını da ‘böyle yaşamaktansa ölümü tercih edecek’  bu noktaya taşıdı.

Gazzeli bir çocuğun ‘ölsem de dinlensem’ yakarışı başka nasıl açıklanabilir ki…

-Mucizevi olay-

Ebabil Ordusu İsrail’e intikam için geliyor, şehirleri terk edin.

‘Siyonist rejim kalmayacak’ iddiasındaki İran’ın insansız hava aracı İHA’larına verdiği isim olan ‘Ebabil kuşları’ Kuranı Kerim’in Fil Suresi’nde geçiyor.

İslam inancına göre, Hz. Muhammed’in doğduğu sene 570 ya da 571’de meydana gelen bu mucizevi olayda, Kabe’yi yıkmak isteyen Habeş komutanının fillerle büyüttüğü ordusunu,  topluca saldıran ebabil kuşları ölümcül yaralar/hastalık yayarak yeniyor.

Arapların milat gibi önemli kabul ettiği bu olay Kuran Kerim’in 105’inci suresinde yer alıyor.  Fil suresinin tefsirlerine göre, havadaki canlılar, mercimek nohut iriliğinde taş çamur gibi parçaları Habeş ordusuna atarak isabet edeni yaralarla delik deşik ediyor.

Komutan Ebrehe,  ordusu ve filleri yok oluyor.

Bu olaydan sonra o bölgede ancak yıllar sonra yeniden bitki yetişebiliyor.

Tarihi kaynaklarda, Fil olayı, o sırada volkanik patlama meydana geldiği, yangınların çıktığı ve Arap Yarımadası’nda ilk kez çiçek hastalığı görüldüğü şeklinde de tefsir ediliyor.

İran, şimdi cüsseli  ve güçlü fillerin küçük canlılar tarafından yenildiği bu mucizevi olayla Israil ve arkasındaki ABD’ye mesaj veriyor.

Zeynep Nurten UZER/Gazeteci-Yazar

Zeynep Nurten UZER/kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 6 Ağustos 2024

Yazarın Tüm Yazıları